- Reklama -

Stobodový Voráček a návrat Nordiques, přeje si moderátor Libor Bouček

- Reklama -

Je jedním z nejžádanějších českých moderátorů a je o něm známo, že je také nadšeným sportovním fanouškem. Moderuje fotbalovou Ligu mistrů, stejně jako fotbal má ale rád i hokej. Během exkluzivního rozhovoru pro nhlnews.cz Libor Bouček prokázal, že si o NHL udržuje dobrý přehled.
Jak jste se dostal k tomu, že moderujete představení Nadace Jakuba Voráčka?
My se s Jakubem potkáváme vždycky v pauze během letních měsíců, kdy se sem vrací. Myslím, že nás pojí přátelský vztah. Pamatuji si, že jsme si dlouho povídali na EURO 2012, kam on vyrazil. Ve chvíli, kdy mě prostřednictvím lidí, kteří pro nadaci pracují, oslovil, tak jsem neváhal. Mám čas a vzhledem k tomu, čím se ta nadace zabývá, tak mi přišlo, že neexistuje odpověď ne. Já mu za to děkuji a samozřejmě to rád udělám.
Moderujete fotbalovou Ligu mistrů, ale jaký máte vztah k hokeji a konkrétně k NHL?
K NHL jenom kladný. Já jsem v dětství sbíral hokejové kartičky, byl jsem tím absolutně posedlý a snažím se NHL pořád sledovat. A vidím, jak neustále Kuba Voráček roste, vždyť přidává každou sezónu dvacet bodů.
Hokej já zbožňuju. Když člověk nemůže v noci spát, tak si zapne ty přenosy. Mám zaplacenou celou sezónu a snažím se nic nevynechat. Říkám si, kdy už se zrodí nějaká superstar typu Maria nebo Waynea. Přijde mi, že to bylo malinko hvězdnější, když jsem byl malý, ale asi je to tak, že v té době člověk vidí ty vzory daleko větší.
Myslíte si, že skvělá loňská sezóna a nový lukrativní kontrakt mohou mít na hru Jakuba Voráčka v nadcházející sezóně nějaký vliv? Jak se podle Vás vyrovná s velkým očekáváním?
Já si nemyslím, že je to nějaký tlak. Naopak, je to jistota. Je to signál od Philadelphie, že s ním počítají a budou kolem něj stavět mužstvo. Kuba má ve Philadelphii obrovské slovo, jak ostatně potvrzuje i Michal Neuvirth, který tam teď bude dělat dvojku (a já myslím, že může brzy být jedničkou).
Ten tým je dravý a silově vybavený. Na Kubu se bude hodně spoléhat, on a Giroux budou hlavními tahouny a bodové žně mohou pokračovat. Opakuju, já myslím, že tlak to není. Než aby o Kubu přišli, předložili mu kontrakt, jaký si plně zaslouží. On totiž bude lepší a lepší. A když se podíváme na soupisku, tak Flyers budou hodně silní.
Máte v NHL kromě Philadelphie i další oblíbené kluby?
Pamatuju si, jak v sezóně 1990-91 naskočil do NHL Jaromír, se kterým nás taky pojí silné přátelství, proto aktuálně držím palce Floridě Panthers. Doufám, že zase nepřestoupí, jak to v poslední době dělá. Člověk pak vždycky musí kupovat nový dres.
Kdybych měl ale vybrat klub svého srdce, tak by to byli Quebec Nordiques. Fandil jsem klasickým kanadským týmům, ať je to Toronto, Quebec nebo Montreal. Montreal mám rád, protože se tam mluví francouzsky.
Případný návrat Nordiques do NHL by Vás tedy potěšil, že?
Já myslím, že by to nepotěšilo jenom mě, ale všechny, kteří hokeji rozumí, protože ten Quebec tam patří. Quebec Nordiques, to je krásná značka.
Hrajete sám aktivně hokej?
Snažím se hrát. Moc mi to nejde, ale mám to rád. Chystám se, že si půjdu zahrát s klukama z HC Olymp Martina Dejdara, protože ti jsou tím úplně posedlí a jsou úžasní. Já bych hrál rád, ale musím to nějak časově skloubit.
Díky za rozhovor.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -