- Reklama -

Strach o McAvoye. Zadák Bruins odletěl domů na vyšetření

- Reklama -

Zadní řady Bostonu se hned na začátku sezóny musejí potýkat se zraněními. K Toreymu Krugovi, který se zotavuje po operaci kotníku, se nyní přidali také Kevan Miller a Charlie McAvoy. Oba zadáci včera chyběli v sestavě Bruins na ledě Vancouveru, místo toho se z tripu po západní Kanadě předčasně vrátili do Bostonu.




V případě Millera se zdá být vše jasné. Řízný bek si ve čtvrtečním utkání v Edmontonu při blokování střely poranil ruku. To nad McAvoyem se vznáší řada otazníků. Údajně se necítil po příletu do Vancouveru dobře a informoval o tom lékaře. Vedení klubu se rozhodlo neriskovat a poslalo ho domů, aby podstoupil podrobnější lékařské testy. Kouč Cassidy uvedl, že zatím není známo, co mladému bekovi vlastně je.
Jeden z klíčových pilířů zadních řad Bruins si zdravotní trable prožil už v loňské sezóně. V lednu zmeškal několik týdnů kvůli supraventrikulární tachykardii (nepravidelný srdeční rytmus), což si vyžádalo menší chirurgický zákrok. Na konci základní části pak laboroval s kolenem, do startu play-off se dal ale do pořádku. Prozatím není jasné, zda jeho současné potíže mohou opět nějak souviset se srdcem.
Podle slov kouče Cassidyho se nejproduktivnější bek Bruins necítil v uplynulém týdnu příliš dobře, přesto se snažil dál hrát. Jakmile ale Medvědi přiletěli do Vancouveru, jeho stav se zhoršil, a vedení jej poslalo domů na důkladné vyšetření. Kouč si ovšem nemyslí, že by současný stav měl nějakou spojitost se srdečními problémy z loňska. „Charlie informoval náš lékařský tým a my jsme tuto informaci předali našim doktorům v Bostonu. Chceme si být jisti, že bude v pořádku, a tohle je první krok. Nevíme, co mu je. Počkáme, až se na něho podívají lékaři, a od toho se bude všechno odvíjet,“ řekl Bruce Cassidy.
Fanshop týmu
McAvoy je aktuálně nejproduktivnějším zadákem Medvědů, když si v sedmi duelech připsal šest bodů za jeden gól a pět asistencí. Na ledě tráví v průměru jednadvacet minut za zápas, pouze Zdeno Chára, jeho parťák z obranné dvojice, je z obránců vytěžovanější. McAvoy také z modré čáry diriguje druhou přesilovkovou formaci Bruins. Místo McAvoye s Millerem ve Vancouveru nastoupili Steven Kämpfer a Urho Vaakanainen. Prvně jmenovaný dosud jen vysedával na tribuně, pro mladého Fina se pak jednalo o jeho premiéru v NHL.
Zdravotní problémy McAvoye potkaly v době, kdy se nahlas mluví o tom, že by měl brzy podepsat nový lukrativní kontrakt. Údajně nemá zájem o kratší „bridge“ smlouvu a rád by rovnou podepsal dlouhodobý kontrakt. Fanoušci Bruins by jistě uvítali, pokud by se jedna z budoucích tváří klubu upsala na dlouhou dobu. Momentálně si ale ze všeho nejvíc přejí, aby byl Charlie McAvoy v pořádku a co nejdříve zpátky v sestavě.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -