- Reklama -

Středa přinesla další změny na soupiskách Kanady a Švédska

- Reklama -

Světový pohár se bude hrát bez Duncana Keitha. Výtečný kanadský hokejista vynechá prestižní turnaj kvůli zdravotním problémům. Třiatřicetiletý obránce Chicaga oznámil, že potřebuje více času na rehabilitaci bolavého kolena, aby se mohl na začátku nadcházející sezóny vrátit v plné síle do sestavy Blackhawks.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Duncan pokračuje v rehabilitaci pravého kolene, které si zranil v minulé sezóně, a proto chápeme, že se rozhodl nestartovat na Světovém poháru,“ uvedl ve svém prohlášení lékař Blackhawks Michael Terry. „Věříme, že je v jeho nejlepším zájmu, aby se soustředil na posílení kloubu a neriskoval další zranění.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Dvojnásobného vítěze James Norris Trophy pro nejlepšího obránce National Hockey League nahradí v sestavě Kanady Jay Bouwmeester. Dvaatřicetiletý zadák St. Louis reprezentoval tým s javorovým listem na prsou i na World Cupu v roce 2004.
V případě Keitha se jedná o druhou omluvenka kvůli zranění, která v posledních několika málo dnech dorazila trenérovi Miku Babcockovi. Nastoupit nemůže ani forvard Dallasu Stars Jamie Benn, který laboruje s poraněným svalem, místo něho byl povolán centr San Jose Logan Couture.


Bude vás zajímat:


Také Švédové hlásí druhou změnu v nominaci na Světový pohár. Kvůli náročné rekonvalescenci po operaci kolene odřekl účast na turnaji obránce Detroitu Niklas Kronwall. Pětatřicetiletý rodák ze Stockholmu odehrál v minulém ročníku 64 utkání (3+23), chirurgický zákrok podstoupil 19. ledna 2016.
„Mluvil jsem s Kronwallem a řekl mi, že se cítí mnohem lépe,“ řekl generální manažer Red Wings Ken Holland. „Během letošního léta měl mnohem lepší tréninky než loni. Cítí, že je jeho noha silnější a udělal pár věcí, aby byl na nadcházející sezónu po fyzické stránce mnohem lépe připravený.“
Místo Kronwalla byl do výběru Tre Kronor dodatečně nominován zadák Anaheimu Hampus Lindholm. Jeho spoluhráč z týmu Ducks Rickard Rakell před pěti dny nahradil zraněného útočníka St. Louis Alexandra Steena.


Bude vás zajímat:


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -