- Reklama -

Střelecký půst je pryč. Z Hemského se v Calgary stal kanonýr Stars

- Reklama -

Dallas vyhrál v Calgary 4:3 po samostatných nájezdech, k čemuž dvěma góly přispěl český útočník Aleš Hemský, který tak rázně uťal své střelecké trápení. Pardubický rodák se trefil poprvé po sedmnácti zápasech, když na začátku druhé třetiny svou desátou brankou v sezóně otevřel skóre zápasu.
Hemský sebral puk na obranné modré čáře, najel si do útočného pásma a prudkým švihem přes obránce Krise Russella překonal brankáře Karriho Räma. V čase 30:47 přidal druhý gól Jamie Benn a Stars vedli 2:0.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Calgary nesložilo zbraně a dvěma góly v rozmezí 65 sekund na přelomu 33. a 34. minuty vyrovnalo. Nejprve si Jiří Hudler vyměnil puk s Johnnym Gaudreauem a druhý jmenovaný skóroval. Chvíli poté vyrovnal obránce Deryk Engelland šikovnou střelou z hranice pravého kruhu na vhazování.
Druhá třetina ovšem patřila Hemskému. Na jejím konci převzal při rychlém přečíslení dva na jednoho parádní přihrávku od Shawna Horcoffa a dostal Stars znovu do vedení.
Plameny se ovšem nehodlaly vzdát lacino a v 52. minutě se jim podařilo srovnat krok, podruhé v zápase se prosadil sváteční střelec Deryk Engelland. Necelé čtyři minuty před koncem dostal centr Hvězd Jason Spezza puk za záda brankáře Calgary, jenže tomu bránil v zákroku padající Hemský a tak rozhodčí branku neuznali.
Na stavu 3:3 už nic nezměnilo ani pětiminutové prodloužení a tak si oba soupeři vyzkoušeli samostatné nájezdy, v nichž uspěl jen hostující útočník Tyler Seguin. „Už před prodloužením jsme si řekli, že jsme sem přijeli pro dva body a ne jen pro jeden. Pro nás už to bylo jako předčasné play off,“ řekl po zápase Seguin.

Jeho spoluhráč Kari Lehtonen v nájezdech neinkasoval a Dallas s ním v brance prohrál zápas venku naposledy na konci ledna v Montrealu. „Posledních pár týdnů je úžasných. Hrajeme dobře a pomalu šplháme nahoru. Věřím, že play off nakonec uděláme, i když to bude na konci hodně těsné,“ myslí si finský gólman.
V tabulce Západní konference desátý Dallas stáhl náskok osmého Calgary na pět bodů. „Každý bod se bude v závěru základní části počítat. Každý večer chceme logicky získat maximum, ale je to teď těsný boj s několika dalšími týmy, tak buďme rádi alespoň za dnešní bod,“ řekl obránce Calgary Engelland.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -