- Reklama -

Střídání brankářů bude pokračovat, tvrdí trenér Maurice

- Reklama -

Neměl to v plánu. A když už je to na pořadu dne, tak neví, jak dlouho bude tenhle kolotoč pokračovat. Trenér Paul Maurice poctivě protáčí brankářské duo Ondřej Pavelec a Michael Hutchinson. Vzhledem k tomu, že oba gólmani odvádějí výbornou prácí, kouč Tryskáčů zatím odmítá určit jasnou jedničku týmu.
V posledních jedenácti střetnutích nenastoupil ani jeden z brankářů Winnipegu dvakrát po sobě. Úterní zápas proti Buffalu odchytal Pavelec, do pátečního utkání proti Bostonu naskočil jeho kanadský kolega. Oba inkasovali pouze jeden gól a patřili mezi hvězdy večera. V rámci pravidelného střídání by se dnes měl vrátit mezi tři tyče český gólman. V domovské aréně Jets ho prověří Letci z Philadelphie, kteří včera nasázeli sedm branek Torontu.
„Nemám tušení. Nebylo to v plánu. Oba naši gólmani odvádějí výbornou práci a zaslouží si svoji šanci. Teď už je to o něčem víc, než jen o pár zápasech, kdy se kluci prostě prostřídávají. Jeden nevydařený zápas ještě neznamená stopku. A protože oba chytají skvěle, zatím do toho nehodlám zasahovat. Dokud to bude přinášet svoje ovoce, tak v tom budeme pokračovat,“ odpověděl Paul Maurice na dotaz, kdy se brankářská situace v jeho týmu uklidní.
Podívejme se na statistiky obou gólmanů. Ondřej Pavelec si připsal výsledky 10-8-4, průměrně inkasoval 2,27 gólů na zápas a jeho úspěšnost zákroků činí 91,6 procenta. Jeho kanadský protějšek je na tom podstatně lépe. Výsledky 7-2-2, průměr 1,73 a úspěšnost zákroků 94,0 procent.
Ale trenér Maurice odmítá řeči o tom, že současná situace je především bojem o post týmové jedničky. „Tak to není. Nesmíte se v tom tolik pitvat. Prostě oba odvádějí skvělou práci a tak není důvod k tomu, abychom dávali jednomu z nich přednost.“
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -