- Reklama -

Strome napodobil draftované kolegy, také už má smlouvu

- Reklama -

Dvojka, jednička, trojka … tři letos nejvýše draftovaní mladíci sice trochu pozměnili pořadí, v jakém byli vybráni, ale smlouvy už mají všichni. V pondělí zkompletoval bilanci střední útočník Dylan Strome.
Nebude asi překvapením, že Arizona nabídla rodákovi z Mississaugy základní plat v maximální možné výši, tedy 925 tisíc dolarů ročně. Kontrakt zcela jistě zahrnuje i výkonnostní bonusy, ale jejich podmínky zatím neznáme.
„Jsme potěšeni, že jsme s Dylanem podepsali nováčkovskou smlouvu. Je to velmi talentovaný hokejista, který po celou svoji kariéru vedl týmové i ligové statistiky a získal několik trofejí. Pro nás bude v budoucnu důležitým hráčem a základním kamenem naší organizace,“ uvedl generální manažer Kojotů Don Maloney.


Mohlo by vás zajímat:


Strome, jehož starší bratr Ryan hraje druhým rokem za NY Islanders, ovládl v minulé sezóně kanadské bodování OHL se 129 body za 45 branek a 84 asistencí. V mužstvu Erie Otters byl zástupcem kapitána.
„Strome je trefou do černého, jsme nadšení, že jde k nám,“ vítal při draftu nového spoluhráče Max Domi, kterého si Coyotes vybrali o dva roky dříve rovněž v prvním kole. „Je to urostlý kluk, co umí dávat góly. Jsem si jistý, že se stane tváří našeho klubu. Myslím, že v každém zápase, kdy jsem proti němu v OHL nastoupil, skóroval.“
„Není fér znevažovat jeho statistiky jen kvůli tomu, že hrál ve stejném týmu jako Connor McDavid,“ připomíná Domi, že dvě velké juniorské hvězdy na ledě moc času společně netrávily. „Dylan je jedním z nejpracovitějších kluků, který má dobře nastudovanou hru. O hokeji ví všechno. Za to, co dokázal, si zaslouží uznání.“
V těchto dnech se Dylan Strome, Max Domi a další účastní předpřípravného kempu nováčků Coyotes. Na podzim se potkají v hlavním tréninkovém táboře.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -