- Reklama -

Subban po vyřazení Colorada: MacKinnon je nejlepším hráčem této sezóny, zaslouží si Hart Trophy

- Reklama -

P.K. Subban má pro útočníka Avalanche Nathana Mackinnona jenom slova chvály.
Obránce Nashvillu se o svém soupeři dlouze rozpovídal po vítězství 5:0 v šestém utkání série a postupu do druhého kola play-off.

„Všichni víte že jsem zaujatý Pekkou Rinnem, ale podle mého byl MacKinnon nejlepším hráčem letošní sezóny,“ prohlásil Subban v pozápasovém rozhovoru.
„To nic neubírá ostatním hráčům jako Taylor Hall, kteří měli úžasnou sezónu,“ dodal.
„Ale já jsem pro Mackinnona a to, co udělal se svým týmem, který měl vzestupy i pády. Je velmi těžké ho uhlídat, je hrozně rychlý a silný. Očekávám, že na konci své kariéry se dostane do Hockey Hall of Fame. On tomu rozumí. Mám k němu obrovský respekt. Už jsem mu řekl, že doufám, že si odnese domů tu trofej, kterou si zaslouží a stane se ligovou MVP. Zaslouží si to,“ rozpovídal se obránce Nashvillu.


Subban ve třetím utkání série vzbudil pozdvižení, když MacKinnona udeřil do hlavy a později se nechal slyšet, že by to udělal znova.

MacKinnon bude téměř jistě mezi třemi finalisty na Hart Trophy, kteří budou oznámeni během pátku.
Kanadský útočník zakončil základní část na devátém místě v počtu vstřelených gólů a na pátém v počtu bodů, přestože byl limitován na pouhých 74 utkání. Výrazně tak pomohl k vzestupu Colorada po bídné loňské sezóně.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -