- Reklama -

Subbanova výměna probíhala s mou podporou, zastal se Bergevina vlastník Montrealu

- Reklama -

Pořádnou bouřku vyvolal mezi fanoušky Canadiens trejd P.K. Subbana. Populární obránce bude od příští sezóny hráčem Nashvillu, výměnou za něj přišel do Montrealu jiný elitní bek Shea Weber. Někteří fandové kanadského klubu nesli výměnu tak těžko, že se musel generálního manažera Marca Bergevina hlasitě zastat sám majitel klubu.
Geoff Molson jasně deklaroval, že za svým manažerem stojí. Výměna prý probíhala s jeho osobním souhlasem a podporou. „Samozřejmě víme, že P.K. je vynikající hráč, který hraje významnou roli v místní komunitě,“ sdělil v pondělí majitel klubu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Na druhé straně, Marc Bergevin pracuje na tom, aby byl náš tým co nejlepší, a já vím, že všechno, co tohle jaro provedl směrem k vylepšení našeho týmu, proběhlo s mou stoprocentní podporou. A za to ho právě platím, aby náš tým vylepšoval. Opravdu se těším na to, jak se bude náš tým zlepšovat. Věřím, že to naši fanoušci ocení.“
Odmítavá reakce lidí, kteří nedokázali strávit výměnu Subbana, vítěze Norris Trophy pro nejlepšího obránce sezóny 2012-13, ho nezaskočila. „Nejsem překvapený, jak fanoušci reagovali,“ řekl Molson.
„P.K. je obrovská osobnost a fandové ho měli rádi. Hodně jsem si vyslechl na svém twitteru a cením si toho. Ale stejně si cením, pro co jsem Marca angažoval, a to je dělat náš tým lepším. Věřím, že právě to se mu povedlo.““
Subban podepsal s Montrealem 3. srpna 2014 osmiletou smlouvu na 72 milionů dolarů. Novináři i fanoušci se samozřejmě trochu diví, co se změnilo od chvíle podpisu smlouvu do výměny, ke které došlo jen dva dny před aktivací no-trade klauzule, kterou měl Subban ve smlouvě.
Molson uvádí, že svůj podíl na výměně nese také generální manažer Predators David Poile, jenž nabídl svého kapitána a dvojnásobného olympijského vítěze Sheu Webera.

„Každou sezónu se věci mění, vidíte to ve všech soutěžích, zvláště pak v NHL. Tohle je jedna z těch situací, osobně si myslím, že to Marc vysvětlil dostatečně. Neplánoval to, ale pak mu zazvonil telefon a dostal nabídku náš tým vylepšit a tak to udělal.“
„Během května, června a půlky července jsme se spolu bavili snad desetkrát, takže vím, jak moc chtěl náš celek někam posunout, určitě nechtěl nic vyprodávat,“ pokračoval Molson. „Jsme partneři, spoléhám na jeho hokejové expertízy, on zase spoléhá na moje rady v jiných oblastech. Nicméně jeho rozhodnutí, jak vylepšit náš tým tento rok, byla podle mého názoru v pořádku.““
Na závěr zdůraznil, že je třeba obrátit list. „Víte, rozumím všemu, co se kolem P.K. děje, ale na všechno jsem odpověděl. Udělali jsme rozhodnutí, hokejové rozhodnutí, že budeme pokračovat s Weberem a věříme, že s ním budeme lepší tým. P.K. přejeme všechno nejlepší, nyní se musíme pohnout vpřed s Sheou Weberem,“ ukončil téma Geoff Molson.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -