- Reklama -

Subbanovi se nelíbily ruské nadávky Malkina a chce dál trápit Crosbyho

- Reklama -

Nestává se často, aby hokejové hvězdy obou týmů shodily rukavice a pustily se do sebe na ledě pěstmi. A to ještě navíc ve finále Stanley Cupu, kdy může rozhodovat každá maličkost. Jevgenij Malkin a P.K. Subban většinou svádí hokejové souboje jako nebezpečný útočník a důsledný obránce, ve druhém utkání letošního finále ale mohli fanoušci sledovat, jak se tihle hvězdní hráči o sebe dovedou postarat i bez hokejek. A bez rukavic.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stalo se tak necelých osm minut před koncem zápasu za stavu 4:1 pro Pittsburgh, když v přerušení Malkin u branky hostů vrazil do Ekholma. Ten mu to začal vracet, když se přiřítil Subban a chytil Malkina pod krkem. Ruský útočník Subbana udeřil pěstí do tváře a za pár vteřin už měli oba rukavice dole. Pár úderů si vyměnili, ale po většinu času se u zadního plexiskla drželi v klinči, než je rozhodčí odtrhli.
„Nadával mi v ruštině a já s několika Rusy hrál, takže se mi vůbec nelíbilo, co říkal. Odpověděl jsem mu a už to jelo. Když soupeři řeknu, jestli se chce rvát a on souhlasí, tak se pobijeme. A to se taky stalo. Co k tomu víc říct – co se stalo, stalo se,“ vykládal po zápase P.K. Subban. „Řeknete nám, co Vám Malkin řekl v ruštině?“ zeptal se jej jeden z novinářů. „Ne, nebudu to pro vás překládat,“ uzavřel debatu o bitce obránce Nashvillu.

„Prostě to tak najednou vyšlo, já jsem se Subbanem nechtěl prát. Ekholm mě udeřil po odpískání a pak na mě najednou vyletěl Subban. Zařval na mě, jestli se chci prát, tak jsem do toho šel. Ale v podstatě jsme zhruba kolem minuty jen drželi jeden druhého. Prostě vyletěly emoce. Já Subbana uznávám, je to dobrý hráč. Už jsem to pustil z hlavy a myslím jen na další zápas,“ komentoval celou událost Malkin, jenž vstřelil poslední gól zápasu a oslavil tak na den přesně roční narozeniny svého syna. „Ten gól byl dárek pro mého Nikitu,“ vzkázal hráč.
I Subban už se soustředí na třetí zápas finále, série se nyní přesune do jeho domácího Nashvillu. Za stavu 2:0 pro Pittsburgh.
„Ale nejsme z toho frustrovaní. Učíme se. Máme v týmu kluky, kteří se teprve učí hrát ve finále a první dva zápasy jsou pro ně poučením. Stojí proti nám šampioni, kteří už vědí jak vyhrávat. My se poučíme z dosavadních chyb a budeme lepší. V naší hale neprohráváme,“ připomněl Subban, že v letošním play off prohráli Predátoři doma jen jeden z osmi zápasů a to ještě až v prodloužení.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Potyčku s Malkinem už důrazný obránce hodil za hlavu. Jeho hlavním úkolem v týmu je, aby soupeř nestřílel góly a to především jeho největší hvězda Sidney Crosby, na kterého bývá pravidelně nasazován. Ve druhém utkání se mu podařilo jej z ledu vymazat, kapitán Pittsburghu si nepřipsal ani bod.
„Pokaždé, když vstoupí na led, tak mi bude muset koukat do tváře, a nebude se mu to líbit. A tak to bude v celé sérii,“ slibuje Subban.

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -