- Reklama -

Sullivan o Crosbym: Jednou to bude skvělý kouč

- Reklama -

Fanshop týmuSidney Crosby ještě nehodlá končit, už nyní se přesto objevují hlasy, že bude skvělý kouč. O tom, proč bude skvělý jako lodivod se rozpovídal na stanici Sportsnet jeho současný trenér Mike Sullivan.
„Myslím, že bude skvělým koučem, až se rozhodne skončit. A to kvůli tomu, že neustále studuje hru. Je to samozřejmě něco, co bude jeho osobním rozhodnutím. Pokud se ale touto cestou vydá, tak si myslím, že bude skvělý. U hokeje podle mě v nějaké roli určitě zůstane, když vidím jeho zapálení a lásku ke hře,“ řekl o svém svěřenci Sullivan.
Sidney Crosby je trojnásobným vítězem Stanley Cupu, dvojnásobným olympijským vítězem, vítězem Světového poháru i Mistrovství světa. Co jej dělá tak výjimečným?
„Představuje pro mě příklad sportovce, který dělá vše pro to, aby byl ve své nejlepší formě. A když takového člověka máte ve svém týmu jako kapitána, je vaše práce mnohem jednodušší. Je to zábava jej koučovat, oba se od sebe učíme spoustu věcí o hokeji,“ pochválil svého kapitána.
Konec? Zatím daleko
Crosby dosud nasbíral 1263 bodů v 984 zápasech základní části. Před pár lety ale jeho kariéra visela na vlásku kvůli otřesům mozku.
„Samozřejmě, že jednou skončí. Ale když vidím jeho chuť do hokeje, nemyslím si, že to bude na pořadu dne někdy v blízké budoucnosti,“ uzavřel své povídání trenér, který dovedl Penguins ke dvěma Stanley Cupů.
Titulní foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -