- Reklama -

Suspendace Vojnova je komplikací. Kings ale rozhodnutí ligy podporují

- Reklama -

V Los Angeles mají problém. Liga jim suspendovala Slávu Vojnova (na snímku), jehož policie nedávno obvinila z domácího násilí. Klub teď neví kdy, případně zda vůbec, se jejich obránce vrátí na led. Kings současně neví kdy, případně zda vůbec, jim bude ulehčeno v platovém stropu, aby zde mohli potrestaného hráče nahradit někým jiným.
Všechno, co Králové vědí, je, že ve čtvrtek hrají v Buffalu a potřebují být připraveni. Bez Vojnova v obraně to může být problém. Obhájci Stanley Cupu trénovali v úterý před zástupem novinářů, zhruba 33 hodin potom, co byl Vojnov zatčen a krátce nato suspendován.
Žádný z hokejistů Kings novináře neuspokojil. Nikdo nepřiznal, že by se čtyřiadvacetiletým obráncem, jenž je znám tichým vystupováním a v Los Angeles kroutí čtvrtou sezónu, v posledních dnech komunikoval. V novinách se objevila pouze strohá zpráva, že hokejista byl propuštěn na kauci 50 tisíc dolarů a soud ho čeká 1. prosince.
„Chceme jen pokračovat v hokeji,“ vyhýbal se přímé odpovědi alternativní kapitán Matt Greene. „Doufejme, že se situaci vyřeší a všechno bude v pořádku. Cítíme se všemi lidmi, s ním i s jeho rodinou.“
Policie po propuštění na kauci prohlásila, že Vojnovův spis postoupí na okrsek, kde by měli tento týden rozhodnout o dalším postupu. Taková je právní stránka věci. Je tu ale ještě stránka hokejová. Generální manažer Dean Lombardi, trenér Darryl Sutter i hráči podpořili rozhodnutí NHL Vojnova suspendovat, dokonce přesto, že nebylo v celé věci ještě vůbec rozhodnuto.

„Absolutně,“ řekl Sutter. „Je to nanejvýš vhodné.“

Také Lombardi neměl o správnosti kroků ligy pochybnost. „Vůbec nic jsem nerozporoval,“ řekl směrem k ligovým činovníkům. „Pro mě to bylo bez jakékoli diskuse.“
Lombardi pak dodal, že Vojnov, draftovaný klubem v roce 2008, neměl dosud žádné disciplinární prohřešky. Generální manažer řekl, že trenér za hráčem zašel a promluvil s ním. Sutter ovšem odmítl rozhovor s Vojnovem potvrdit, stejně jako hokejisté. Někteří pouze řekli, že se snažili se čtyřiadvacetiletým Rusem spojit, ale nechytili ho.
„Jako parta se soustředíme hlavně na to, co máme předvést na ledě,“ řekl kapitán Dustin Brown. „Je to nešťastná situace. Důležité je, abychom teď drželi pohromadě, než se přes to přeneseme.“
Kings mají v tuto chvíli jen pět zdravých obránců a jelikož jsou blízko platovému stropu, nemohou tak snadno povolat náhradu. Potěšující je aspoň zpráva, že Jake Muzzin, laborující se zraněním ruky, byl v úterý u lékaře, který byl ohledně čtvrtečního návratu na led optimistický.
Králové mají zatím bilanci čtyř výher ke dvěma porážkám. Na tréninku se sejdou znovu ve středu. „Pořád jsme silná parta,“ zdůraznil centr Jarred Stoll. „Pořád budeme vyhrávat zápasy. Náš postoj v téhle šatně se nikdy nezměnil. Je to nepříjemnost, ale vypořádáme se s tím,“ dodal na závěr.

Příští zápas v TV: St. Louis – Vancouver, čt/pá 23. říjen, 02:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -