- Reklama -

Suspendují ho nebo ne? Gudas zboural dalšího soupeře

- Reklama -

Když vyjede Radko Gudas na led, protivníci vyhlašují stav nejvyššího ohrožení a rozhodčí možná už preventivně vkládají píšťalku do úst. Český obránce jen v tomto měsíci už třikrát vyřadil ze hry soupeře zákroky, které vyznívaly značně kontroverzně. Poslední „obětí“ zadáka Philadelphie se včera stal Bobby Farnham z New Jersey.
Když si před dvěma týdny počíhal u mantinelu na Lucase Lessia, skončil útočník debutující v montrealském dresu na marodce kvůli zranění v dolní části těla a Gudas vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

„Moc ho neznám, ale mám pocit, že když je na ledě, takové věci se nechají očekávat,“ komentoval to tehdy P.K. Subban. „Flyers mají hokejisty, kteří hrají tvrdě a dohrávají souboje, což respektuji, ale tohle respektovat nemůžu.“
Když minulý čtvrtek sestřelil Gudas dalšího mladíka Daniela Catenacciho, slyšel na svoji adresu mnohem ostřejší slova. „Ten chlap je idiot. Vyjede po nováčkovi a míří mu na hlavu. Je to idiot, to je jediné, co k tomu můžu říct,“ hromoval Marcus Foligno.
Pražský rodák, který už předtím změřil s Folignem síly v pěstním souboji, si za svůj zákrok odseděl pět minut a dalších pět za následnou bitku s Jakem McCabem.
Promluvit svému svěřenci do duše se druhý den pokusili generální manažer Ron Hextall i trenér Dave Hakstol.
„S manažerem jsme se o tom ráno krátce bavili. Chtěl, abych si dával větší pozor na to, co dělám, aby mě zase nesuspendovali. Chtěl, abych se choval jako správný hokejista a rozdával jen čisté hity,“ líčí podrobnosti 25letý forvard. „Nechci ten zákrok více komentovat, viděli jste to sami. Vyplynulo to ze hry. Každá situace se nechá vyřešit různě a já nebudu říkat, že jsem tohle měl udělat tak nebo jinak. Udělal jsem, co jsem udělal, už se stalo.“
Trest od disciplinární komise zmíněný v předchozím odstavci dostal Gudas začátkem prosince, za zákrok na hlavu ottawského Miky Zibanejada nesměl obléci dres ve třech zápasech. Jak se zdá, ani hrozba další suspendace ani domluva od šéfů nezabrala. Po včerejším zákroku na Farnhama na modré čáře odpykal za Gudase trest Nick Cousins, protože hříšník byl ihned vykázán do kabin – a je dost pravděpodobné, že liga se záležitostí bude zabývat.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -