- Reklama -

Švédové čekají na MS megaposilu. Ovečkin se reprezentaci omluvil

- Reklama -

Švédskou reprezentaci na mistrovství světa 2017 doplní zkušený brankář Henrik Lundqvist. Pětatřicetiletá opora New Yorku Rangers obleče dres Tre Kronor na světovém šampionátu poprvé od roku 2008. Na kontě má stříbra z let 2003 a 2004.
„Doufal jsem, že minimálně měsíc ještě budu hrát hokej. Nechtělo se mi končit,“ vysvětlil olympijský vítěz z Turína 2006 své rozhodnutí přijet do Evropy.
Podle kanadského portálu TSN odletí Lundqvist, který s Jezdci vypadl z bojů o Stanley Cup před dvěma dny, do německého Kolína v pátek.
Slavný gólman se představí v jednom týmu se svým bratrem Joelem Lundqvistem, který je nyní v roli kapitána švédského výběru. I tahle skutečnost hrála v jeho rozhodování roli – turnaj v Německu a Francii vidí jako poslední možnost zahrát si s ním společně v národním týmu.
„Stále není jisté, jestli hráči z NHL budou moci odjet na příští olympijské hry, i to mě motivuje přijet,“ sdělil Lundqvist zámořským novinářům.


Smutní jsou naopak Rusové, které neposílí Alexandr Ovečkin. Útočník Capitals se sborné omluvil ze zdravotních důvodů – play-off včetně neúspěšné série s Penguins měl odehrát se zraněním ve spodní části těla.
Jednatřicetiletý útočník chyběl na MS naposledy v roce 2009.
Trenér ruského výběru Oleg Znarok se zato může těšit na Ovečkinova kolegu z útoku Caps Jevgenije Kuzněcova a obránce Dmitrije Orlova.


Další zámořskou posilu hlásí také Německo, k němuž se připojí útočník Leon Draisaitl. Pro jednadvacetiletou hvězdu Edmontonu má účast na letošním mistrovství obzvláště velký náboj – představí se totiž ve svém rodném městě.
Titulní foto: Sarah Connors / flickr.com
 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -