- Reklama -

Švédský obránce Philip Holm se pokusí prosadit v NHL

- Reklama -

Dalším evropským hokejistou, který se v létě přesune do National Hockey League, je Philip Holm. Pětadvacetiletý obránce opouští nejvyšší švédskou hokejovou ligu a poprvé v kariéře se vydává do zámoří, kde se dohodl na spolupráci s Vancouverem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Philip je pohyblivý obousměrný obránce. Naši defenzivě dodá větší hloubku,“ pochvaluje si generální manažer Canucks Jim Benning. Čtyřiapadesátiletý rodák z Edmontonu předložil opoře reprezentačního týmu Švédska na letošním MS roční kontrakt s platem 925 tisíc dolarů (na farmě si vydělá 70 tisíc USD).
„V minulém roce zaznamenal Holm výkonnostní vzestup v týmu Växjö a dařilo se mu i v dresu Švédska na mistrovství světa ve Francii a Německu. Jsme potěšeni, že ho můžeme přivítat v naší organizaci,“ doplnil Benning na adresu rodáka ze Stockholmu.
Philip Holm je odchovancem Djurgärdens IF, ale poslední sezónu strávil v týmu Växjö Lakers HC. V základní části SweHL odehrál 52 utkání, ve kterých zaznamenal 21 bodů za čtyři branky a 17 přihrávek. V šesti zápasech play off vyšel bodově naprázdno.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -