- Reklama -

VIDEO: Chci být v nominaci na Světový pohár, přiznává Neuvirth

- Reklama -

Na sobotním vítězství Philadelphie nad Arizonou v poměru 4:2 měl podle zámořských novinářů největší podíl Michal Neuvirth. Český gólman zlikvidoval 29 střel soupeře a byl vyhlášen nejlepším mužem utkání. V předchozím duelu s Minnesotou navíc předvedl spektakulární zásah, jenž aspiruje na zákrok roku – v úplně posledních sekundách klání tygřím skokem a nataženou lapačkou zastavil puk na brankové čáře a zachránil tak výhru Flyers 3:2 (na video se podívejte ZDE).
Ve Philadelphii je přitom jeden z nejlepších současných gólmanů NHL stále veden jako brankářská dvojka.
„Vyléčil jsem lehčí zranění a cítím se stoprocentně,“ řekl Neuvirth v krátkém rozhovoru pro portál iDNES.cz. „Víme, že play-off už pro nás de facto začalo. Každý zápas je pro nás nesmírně důležitý,“ připomněl také situaci Letců, kterým momentálně schází na postupovou příčku tři body.
Ústecký odchovanec však nemyslí pouze na NHL. Jeho myšlenky se ubírají i k zářijovému Světovému poháru, který je pro něj velkou motivací. „Určitě bych chtěl v tom týmu být, ale uvidíme, jak se to poskládá,“ svěřil se.
Hodně mu napoví už šestnáctičlenná nominace, kterou oznámí vedení národního mužstva ve středu 2. března. Do 1. června pak musí být doplněno zbývajících šest hráčů v poli a jeden gólman.
S Michalem Neuvirthem si povídal redaktor iDNES.cz Michael Langr:

Anketa NHLnews:


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -