- Reklama -

Svůj herní styl měnit nehodlám, kontruje Bortuzzo

- Reklama -

Ve čtvrtek poprvé, včera podruhé. Obránce Robert Bortuzzo si během svého krátkého působení v NHL premiérově vyzkoušel, jaké je to být suspendován. Za zákrok na Jaromíra Jágra dostal od ligy stopku na dva zápasy, nicméně jeho herní styl by to ovlivnit nemělo.
„Určitě se z toho poučím. Je těžké předvídat, co se stane v budoucnu. Ale jak jsem již dříve uvedl, nebyl v tom žádný úmysl zranit protihráče. Takové střety prostě k hokeji patří. Ve svém fyzickém pojetí hry budu nadále pokračovat,“ upozorňuje.
Pětadvacetiletý zadák naskočil do NHL poprvé na sklonku roku 2011, od té doby nasbíral 84 startů. Ačkoliv respektuje rozhodnutí ligy, netajil se zklamáním z toho, že musel vynechat další dvě utkání. Už v říjnu totiž chyběl v několika zápasech kvůli zranění, které si odnesl z předsezonní přípravy.
„Nechcete vynechat žádné střetnutí. Ale bohužel se to občas stává, ať už je na vině zranění nebo něco jiného. Takže jsem byl docela zklamaný, ale samozřejmě plně respektuji rozhodnutí ligového vedení,“ říká Bortuzzo.
Podobně se vyjádřil i trenér Penguins Mike Johnston. Stejně tak ocenil pracovní nasazení Oddělení pro hráčskou bezpečnost, které prověřuje stovky hitů, aby odhalilo případné viníky. Nicméně ani Johnston si nemyslí, že by Bortuzzo nějak dramaticky změnil své pojetí hry.
„Pokud má nějaký hráč na svém kontě už více podobných prohřešků, měl by přizpůsobit svoje chování a adaptovat se na ligové poměry. Ale pro Bortuzza je to první trest. Svůj čas na ledě bude využívat stejně jako předtím. To vím. Hra do těla mu vyhovuje. Je to základ jeho stylu a právě to z něj činí dobrého hráče,“ objasňuje Johnston.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -