- Reklama -

Švýcar Josi se zařadil po bok Lidströma, Cheliose, Niedermayera nebo Orra

- Reklama -

Fanshop týmuShea Weber? Ryan Suter? P.K. Subban? Kdepak, první obránce, který oblékal dres Nashvillu a získal trofej pro nejlepšího obránce ročníku, se jmenuje Roman Josi.
„Znamená to prostě hodně, je to můj splněný sen,“ nechal se po oznámení slyšet kapitán Predátorů.
„Samozřejmě, že ten hlavní cíl je Stanley Cup. Ale jako hráč se snažíte připravit co nejlépe na sezonu, jak to jen jde. Celé léto pracujete na zlepšení. Když se každý z hráčů v mužstvu snaží být tím nejlepším hráčem, dosáhne celý tým úspěchu. Pro mě osobně je Norris Trophy splněným snem a stále mi to připadá neuvěřitelné,“ rozvedl Švýcar svoji odpověď.
Ve třiceti letech zažil zadák z města Country bodově nejhojnější ročník své kariéry, když v 69 utkáních posbíral 65 bodů (16+49). Tento bodový zápis stačil na přepsání klubového rekordu.

Josi však nebyl výjimečný jen směrem dopředu. Měl třetí největší ice time z celé NHL (25:47 na zápas) a v týmu Predátorů zblokoval nejvíce střel (108) a měl velmi pozitivní bilanci v +/- s 22 plusovými body.
„Díval jsem se na jména, která tuto trofej získala přede mnou. Jsou to hráči, kteří byli mými vzory. Když jsem vyrůstal, tak jsem sledoval Scotta Niedermayera. Také Chrise Prongera nebo Chrise Cheliose. Samozřejmě také nesmím zapomenout na Bobbyho Orra, byť ten hrál už před velmi dlouhou dobou. Když jsem vyrůstal ve Švýcarsku, tak se tato trofej zdála být nesmírně vzdálenou.“
Skromný kapitán nezapomněl vyzdvihnout svého parťáka z obrany Ryana Ellise. „Vzadu je spolehlivý a skvěle maká dozadu. Díky němu jsem schopen hrát svým stylem, měl bych půlku trofeje dát jemu. Je to neuvěřitelný hráč,“ zásoboval adresu svého spoluhráče komplimenty.
Roman Josi vyhrál v hlasování nad Johnem Carlsonem z Washingtonu a Victorem Hedmanem z Tampy, který obhajoval zisk Norrise z loňska. Josi se stal prvním Švýcarem, který dostal v NHL individuální ocenění.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -