- Reklama -

Švýcaři se představí na Slovensku i s hvězdami NHL

- Reklama -

Švýcarsko zveřejnilo nominaci na blížící se mistrovství světa v Bratislavě a Košicích (10. – 26. května). Hlavní trenér Patrick Fischer se bude moci v 25členném kádru opřít i o čtyři hráče z NHL.
Z prestižní zámořské ligy Helvéty posílili obránci Roman Josi a Yannick Weber (oba Nashville) s forvardy Nicem Hischierem (New Jersey) a Kevinem Fialou (Minnesota).

V rámci přípravy Švýcaři odehráli šest duelů v sérii Euro Hockey Challenge a třikrát zvítězili.

Na Slovensku se představí v bratislavské B-skupině, kde mimo jiné změří síly i s českým výběrem.


- Reklama -

Závěrečná nominace Švýcarska na MS 2019:

Brankáři: Reto Berra (Fribourg-Gottéron), Leonardo Genoni (Bern), Robert Mayer (Servette Ženeva).
Obránci: Lukas Frick, Joel Genazzi (oba Lausanne), Roman Josi, Yannick Weber (oba Nashville Predators/NHL), Raphael Diaz (Zug), Michael Fora (Ambri-Piotta), Romain Loeffel (Lugano), Janis Moser (Biel-Bienne).
Útočníci: Gaetan Haas, Simon Moser, Tristan Scherwey (všichni Bern), Alessio Bertaggia, Grégory Hofmann (oba Lugano), Andres Ambühl (Davos), Christoph Bertschy (Lausanne), Lino Martschini (Zug), Damien Riat (Biel-Bienne), Noah Rod (Servette Ženeva), Nico Hischier (New Jersey Devils/NHL), Kevin Fiala (Minnesota Wild/NHL), Philipp Kurashev (Québec Remparts/QMJHL), Vincent Praplan (Springfield Thunderbirds/AHL).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -