- Reklama -

Tabulka naruby. Poslední porazil prvního

- Reklama -

Před úterním zápasem mezi Columbusem a Dallasem byly karty rozdány poměrně jasně. Blue Jackets 29 bodů a poslední příčka v ligové tabulce, Stars skoro dvojnásobný zisk a vedení nejen podle počtu nastřádaných bodů, ale také na základě vstřelených branek (129). Jenže o vítězi se nerozhoduje na papíře, nýbrž na ledě – a tam Modrokabátníci nadělili soupeři půltucet gólů.
Svěřenci Johna Tortorelly přitom prohráli předchozí tři zápasy v řadě a z posledních devíti vystoupení získali pouze pět bodů. Zkušený trenér proto po nedělní porážce s Floridou hodně zvedl hlas především na zkušené hráče a jak se zdá, udělal správně.
„John chtěl mít jistotu, že chápeme, o co se hraje,“ uznává oprávněnost kritiky kapitán Nick Foligno. „Ale ani já nebyl šťastný z toho, jak na tom jsme, a cítil za to velkou zodpovědnost. Věděl jsem, že se musíme zlepšit.“
Osmadvacetiletý útočník nemusel na svoji hlavu sypat tolik popela, poslední tři zápasy vynechal kvůli zranění v dolní části těla. Vrátil se ovšem ve velkém stylu, třemi asistencemi si vyrovnal osobní rekord a zároveň se přehoupl přes hranici 300 bodů v NHL. Stejně se vedlo Brandonu Dubinskymu, u něhož už po půl minutě začala první branková akce.
„Celé utkání bylo o tom, jak jsme bránili jako tým. V tomhle ohledu jsme podali asi nejhorší výkon v sezóně,“ tvrdí kouč Hvězd Lindy Ruff. „Začali jsme prakticky bez obrany. Nedaří se nám dobře bránit proti slabším týmům, to padá na moji hlavu.“
Stars v sedmé minutě srovnali, ale domácí do přestávky přidali další dva góly. Další dvě třetiny se hrály podle podobného scénáře – nejprve skórovali hosté, následně domácí. V závěru pečetil vítězství 6:3 do prázdné klece Rene Bourque.
„Ani jeden tým nezahrál perfektně,“ nenechal se zcela uchlácholit John Tortorella. „My ale dali víc branek než soupeř, takže si kluci mohli po zápase pustit rádio na oslavu. Je dobře, že se jim zadařilo.“
Základním předpokladem výhry Blue Jackets bylo vyvarovat se faulů. Zatímco v předchozích třech vystoupeních nabídli soupeřům celkem osmnáct přesilovek, tentokrát pouze tři.
„Klíčem k úspěchu byla naše disciplína,“ přikyvuje Dubinsky. „Dneska jsme museli ubránit jen pár oslabení. Kluci odvedli dobrou práci.“
Modrokabátníci nadále zůstávají na posledním místě tabulky, ale před sobotním utkáním s Washingtonem (tedy nejlepším týmem Východní konference) se přesvědčili, že jsou schopni čelit každému.
Foto: Annie Devine/Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -