- Reklama -

Tady máš hokejku a příště buď víc v klidu, šokoval Crosby fanouška soupeře

- Reklama -

Je celkem běžné, že si fanoušci, kteří platí za lístky nemalé sumy, chodí na hokej taky pořádně zakřičet, tedy alespoň někteří. Povzbuzování svého týmu a taky popichování soupeře je úplně normální. Hráči obvykle provokace z publika nevnímají, nebo je ignorují, občas na ně slovně zareagují.



Sidney Crosby to ve středu v Madison Square Garden vyřešil po svém. Pittsburgh se ve slavné MSG představil ve velmi dobrém světle, domácí tým přehrál v poměru 7:2 a kapitán Tučňáků zaznamenal dva body za gól a přihrávku.
Jeden z fanoušků Rangers, jistý Nick Lepeika, na něj po celý zápas pokřikoval a snažil se ho vyvést z koncentrace. O to překvapivější byla Crosbyho reakce po zápase, kdy křiklounovi věnoval podepsanou hokejku se vzkazem. „Dobré hlášky. Příště buď víc v klidu. Sidney Crosby,“ stálo napsáno na čepeli.


Fanshop týmu„Moc skvělých věcí se mi nestává, ale tahle k nim rozhodně patří,“ svěřil se Lepeika, který seděl vedle trestné lavice hostujícího týmu díky tomu, že jeho kamarád vlastní na tohle místo sezónní vstupenku. Na sobě měl dres Rangers a v hlavě spoustu nápadů. „Neměl jsem nic napsáno na papíře, ale věděl jsem, co mu chci říct,“ řekl ke svým vtipným hláškám, kterými Crosbyho během zápasu zásoboval.
 
Už ve třetí minutě se Lepeikovi naskytla příležitost, když byl kapitán Penguins vyloučen. „Ahoj Crosby, díky za tenhle vánoční dárek,“ spustil fanoušek na hvězdu soupeřova týmu. „Myslím, že mě slyšel. Chtěl jsem mu říct něco, co ještě od nikoho neslyšel,“ prohlásil v rozhovoru po utkání Lepeika, který ovšem Crosbyho uznává. „V kariéře vyhrál všechno, proto ho každý provokuje,“ řekl.
Lepeika se s přáteli chystal po zápase k odchodu, když si to k němu přes ledovou plochu namířil ze střídačky chlap v barvách Penguins a v ruce nesl hokejku. Fanoušek si myslel, že hůl je určena pro některého z malých fandů Pens, kteří se v jeho sektoru také nacházeli. To se ale spletl.
„Ten chlap mi řekl, že to je pro mě. Nebyl jsem si jistý, že něco takového chci,“ smál se Lepeika. Když vzal hokejku do ruky, všiml si, že na čepeli je podpis a nějaký vzkaz. „Nemohl jsem tomu uvěřit,“ zalapal po dechu.
Takovéto gesto pochopitelně změní pohled člověka na konkrétního hráče. „Je to typ hráče, u kterého nikdy nemáte dost jeho suvenýrů, pokud hraje za váš tým. A když hraje proti vám, prostě se modlíte, aby měl špatný den. Myslím, že v mých očích se o dost příček posunul,“ uznal křikloun.
Zde je výběr nejlepších hlášek, které si Crosby od tohoto fanouška vyslechl:
„Crosby, zvolili tě třetím nejtvrdším Kanaďanem, hned za Celine Dion a Avril Lavigne.“
„Když chtěli v Gatorade do reklamy tvrďáka, Justin Bieber je odmítl, tak to dali tobě.“
„Crosby, Malkin by měl víc Stanley Cupů, kdyby měl lepší spoluhráče.“
„Malkin ví, kde je tvoje Calder Trophy.“
(narážka na fakt, že Malkin, na rozdíl od Crosbyho, cenu pro nejlepšího nováčka roku ve své kariéře získal)

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -