- Reklama -

„Tahle vzpomínka mu zůstane navždy,“ slzel po vítězství T. J. Oshie

- Reklama -

Fanshop týmuJen naprosté minimum lidí o sobě může říct, že se živí hokejem na profesionální úrovni. Z tohoto malého čísla vyčleňte další, o poznání menší skupinku, která o sobě může říct, že si zahrála v NHL. A pokračujte dál, jen velmi malé procento z tohoto exkluzivního klubu alespoň jednou vyhraje Stanley Cup. Útočník Washingtonu T. J. Oshie to v noci na dnešek zvládl.

Než se mu dostalo výsady pomazlit se s hokejovým grálem, odehrál v nejprestižnější lize světa 665 utkání. „Tohle si nevysníte. Zvednout tu trofej je sen. Nelze se na to nijak připravit,“ vyprávěl dojatý Oshie bývalému výbornému útočníkovi Jeremy Roenickovi, který nyní pracuje jako novinář.
Dosud si jej fanoušci asi nejlépe vybaví jako nájezdového specialistu z olympijských her v Soči, kde ukázal pevné nervy. I takový kliďas ale ukázal, že rozhodně není jen robotem bez emocí.

„Táta si už toho moc nepamatuje. Ale je tu dnes v hledišti a myslím, že tahle vzpomínka mu zůstane navždy,“ se slzami v očích se snažil Oshie popsat nepopsatelné bývalému útočníkovi Chicaga, Phoenixu, Philadelphie a San José. Otec T. J. Oshieho trpí Alzheimerovou nemocí od roku 2012. Capitals si byli jejich pouta velmi dobře vědomi, takže během sezony při tradičním Dad’s Trip udělali speciální opatření, aby mohl Oshieho těžce nemocný otec cestovat s nimi.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -