- Reklama -

Takhle by to nešlo. Coyotes za celou třetinu nevystřelili na bránu

- Reklama -

Gólmani bývají střídáni kvůli zranění, z výkonnostních důvodů … a nebo také proto, že jim chcete dopřát více odpočinku. Třetí možnost uplatnil v úterním zápase Colorada s Arizonou domácí trenér Patrick Roy, ačkoliv jeho svěřenec Semjon Varlamov vlastně relaxovat ani nepotřeboval – během druhého dějství na něho nešla jediná střela.
„Je to frustrující, trapné a vůbec. Nebýt schopný za třetinu vystřelit, to se potom hraje těžko. Nevím, co víc k tomu říct,“ odháněl reportéry obránce Kojotů Keith Yandle.
Kouč Dave Tippett věděl: „Tohle nebyl výkon na úrovni NHL a naše morálka byla hluboko pod úrovní. Z naší strany to nevypadalo jako zápas NHL.“
Ledacos naznačila už první třetina, v níž si Varlamov připsal jen čtyři zákroky (a jednou neuspěl). Z holí hokejistů Arizony pochopitelně vylétly nějaké kotouče i po přestávce, ale čtyři netrefily prostor vymezený tyčemi a stejný počet hráči Avalanche zablokovali (z toho dvakrát Jan Hejda).

„Stejně musíte být neustále připraveni, protože nikdy nevíte, co se stane,“ upozorňuje Varlamov. „Po čtyřicet minut na vás nemusí jít jediná rána a potom čelíte třiceti střelám během patnácti minut.“
Až tak špatně na tom Rusův náhradník Reto Berra v poslední části hry nebyl. Kojoti ho otestovali dvanáctkrát a Marku Arcobellovi se skórovat podařilo, čímž dal výsledku příjemnější podobu 5:2.
Varlamov přiznává, že byl připravený zápas dochytat, ale Patrick Roy byl jiného názoru. Vždyť rodák ze Samary nastoupil do brány potřinácté v řadě a z posledních 22 utkání Colorada vynechal pouze jediné.
„Radši bych zůstal až do konce, ale trenéry chápu. Rozpis sezóny není jednoduchý a oni to vědí,“ uznává.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nula střel na bránu za třetinu se pochopitelně zapíše do kronik obou mužstev, ale Avalanche zaznamenali ještě jeden klubový rekord. Přesněji řečeno ho vyrovnali, když v úvodní třetině skórovali dvakrát během devíti sekund.
„V ofenzívě nám to teď šlape lépe a každý si to užíváme,“ říká autor druhé branky Matt Duchene. „Všichni hráli úžasně. Doufám, že budeme ve vyhrávání pokračovat i nadále.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -