- Reklama -

Takhle špatný start NHL nepamatuje. Coyotes nedokázali v základní době vyhrát už 20 zápasů

- Reklama -

Tíživá, nešťastná, smutná.
Těmito slovy by se dala popsat právě probíhající sezóna v podání týmu Arizona Coyotes.
Výkony této sestavy zaujmou místo v historických kronikách NHL. V jejím stoletém archivu se ještě nenašel tým, který by začal sezónu tak bídně, jako právě Coyotes. Z prvních 20 utkání nedokázali vyhrát ani jeden po 60 minutách hry.
Poslední porážka vzešla z hokejek hráčů Winnipegu, kteří porazili Arizonu hladce 4:1. Tím se zaokrouhlil počet proher pouštního klubu na číslo 15.
Pokud Coyotes udrží nastolené tempo, budou mít na konci ročníku 28 bodů! Loňská sezóna byla noční můrou pro Colorado Avalanche, kterým se tehdy nedařilo vskutku nic, přesto dokázali nasbírat 48 bodů. Toto srovnání hezky ukazuje, jak bídně na tom Kojoti jsou.
Ve všech podstatných statistikách se nacházejí na zadních pozicích. V počtu gólů jsou na 25. místě se 44 přesnými zásahy. V počtu obdržených branek sedí na ligovém dně se 74 obdrženými góly a jejich brankáři hájí 30. místo, když jejich úspěšnost zásahů při hře 5 na 5 činí 90,3%.
Před sezónou se zdálo, že pod novým koučem Rickem Tocchetem by se klub mohl pozvednout. Příchody Dereka Stepana, Nicklase Hjalmarssona a bránkáře Anttiho Raanty se zdály být dobrými tahy. Výsledky ale zatím takovému hodnocení nenasvědčují.
Dobrou zprávou mohou být výkony mladého Claytona Kellera, který má po 20 zápasech rovných 17 bodů (11+6). Příslibem je také švédský talent Rasmus Dahlin, jenž by měl být jedničkou příštího draftu, kde by jako první měli volit právě zástupci Arizony.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -