- Reklama -

Taková příležitost se nedala odmítnout, komentuje angažmá v Torontu Lemaire

- Reklama -

Na olympiádě ve Vancouveru v roce 2010 byl asistentem hlavního kouče Mikea Babcocka. V New Jersey pracoval dlouhá léta pod (a pro) Lou Lamoriellem. Teď si může Jacques Lemaire vyzkoušet obojí najednou, v pátek byl jmenován zvláštním asistentem trenéra v Torontu.
„Budu pozorovat tým a sdělovat své postřehy o jednotlivých hráčích. Budu přednášet návrhy o všem, co uvidím,“ seznamuje s charakteristikou své práce. „Když jste pořád s mužstvem, některé věci vám uniknou. Já na ně budu nahlížet zvenčí a nebudu pod konstantním tlakem, to by mohlo Mikeovi a Louovi pomoci.
Muž, který zanedlouho oslaví 70. narozeniny, působil v NHL aktivně v období 1967-79, po celou dobu oblékal dres Montrealu. S Canadiens získal osm titulů jako hráč, následně třikrát zvěčnil své jméno na podstavec pod Stanley Cup jako činovník. Dvakrát byl jako asistent generálního manažera u triumfů Habs, sbírku doplnil v roce 1995 jako trenér Ďáblů. Kromě New Jersey vedl ještě Montreal a Minnesotu.

„Jacques má bohaté zkušenosti z NHL i odjinud,“ souhlasí Babcock. „Měli jsme spolu velice dobrý vztah na olympiádě 2010 a já ho požádal, zda by nedoplnil náš trenérský stav, aby mně i ostatním pomohl vybudovat v Torontu co nejlepší tým.“
Lemaire svému novému kolegovi kompliment ihned vrací. „Mike je v současnosti nejlepším hokejovým koučem a já jsem nadšený, že mu budu moci asistovat. Zatím ještě nevím, co přesně budu dělat a jak často budu v Torontu, ale když mě požádá a bude mě chtít mít u sebe, budu mu k dispozici. Budu koukat na všechny zápasy, vypracovávat zprávy, sledovat jisté věci – cokoliv, co bude chtít.“
Foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -