- Reklama -

Takové chyby si nemůžeme dovolit, upozorňuje před třetím zápasem trenér Babcock

- Reklama -

Předvedli výrazně lepší výkon, ale výsledek samotný byl až hrozivě odlišný. Zatímco v úvodním utkání play off Detroit zvítězil, navzdory naprosto drtivé střelecké převaze Tampy Bay, ve druhém střetnutí nahradily Blesky sílu lstivostí a i přesto, že tentokrát šlo o daleko vyrovnanější partii, dokázaly s přehledem vyhrát 5:1. Podařilo se jim vyhnat z branky hrdinu úvodního duelu, českého gólmana Petra Mrázka, a s naprostou precizností trestat minely v obraně Red Wings.
„Udělali jsme několik osudových chyb,“ řekl po zápase kouč Detroitu Mike Babcock. Přestože jeho tým podal daleko lepší výkon směrem dopředu, strávil podstatně více času v obranném pásmu Lightning a vytvořil si řadu solidních gólových příležitostí, několik fatálních selhání v defenzívě odsoudilo Red Wings k jednoznačné porážce.
„V mnoha ohledech jsme hráli lépe, než v prvním zápase. Ale musíme dbát na detaily a zlepšit hru ve středním a obranném pásmu,“ řekl Niklas Kronwall.
„Vlastní chyby nás stály celý zápas, protože soupeř toho dokázal efektivně využít,“ podotkl kapitán Henrik Zetterberg. V úvodním střetnutí přestřílela Tampa Bay hostující celek drtivým poměrem 46:14. Dva dny na to už to bylo podstatně vyrovnanější – 30:24.
„Zlepšili jsme se ve hře dopředu, naše kombinace měly hlavu a patu, nedopřávali jsme jim tolik času v našem obranném pásmu. Ale když už se tam usadili, dokázali toho využít. Několikrát jsme propadli ve středním pásmu a soupeř nás za to potrestal. Přesto jsme podali lepší výkon než v prvním zápase,“ zhodnotil Mike Babcock.

Mezery v defenzívě Detroitu odskákal především český gólman Petr Mrázek. Hrdina úvodního utkání byl ve druhém střetnutí střídán, když inkasoval čtyři góly v průběhu 40 minut. Babcock se však českého mladíka zastal.
„Nemůžete nasekat takové chyby a doufat, že vás z toho brankář vytáhne. Teprve když mu dáte šanci, tak se vám může odvděčit dobrým výkonem. Těch minel v defenzivě sice nebylo tolik, ale byly natolik fatální, že nám prohrály zápas.“
I proto by měl Mrázek dostat přednost před Jimmym Howardem i v zápase číslo tři. Naopak se očekává, že ze sestavy vypadne mladý ruský bek Alexej Marčenko. Pokud se tak stane, příležitost by mohl dostat Jakub Kindl, který od začátku března naskočil jen do dvou utkání NHL.
Navzdory porážce si Red Wings odvezli z Tampy Bay jedno důležité vítězství, které je o to cennější, že Blesky byly v základní části vůbec nejlepším týmem celé NHL, pokud počítáme zápasy odehrané na domácím kluzišti. „Tato série bude ještě dlouhá. Teď je stav 1-1 a před námi prví zápas v Detroitu,“ dodal Zetterberg.
foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -