- Reklama -

Talbot dostal v Edmontonu smlouvu na další tři roky

- Reklama -

Cam Talbot je poprvé v kariéře brankářskou jedničkou a umí to zpeněžit. Při vyjednávání s Edmontonem o podobě nové smlouvy si řekl o 12,5 miliónu dolarů za tři roky. V prvních dvou sezónách nového kontraktu ho klub nemůže vyměnit bez jeho souhlasu, v posledním roce obsahuje smlouva částečnou no-trade klauzuli.
„Miluju tohle město. Já i moje rodina tu prožíváme úžasné časy,“ vzkázal fanouškům prostřednictvím webových stránek klubu. „Jsem šťastný, že tu budu další tři roky a porostu a budu se zlepšovat s tímhle týmem.“
Rodák z ontarijské Caledonie si udělal jméno v minulé sezóně, když při zdravotních problémech Henrika Lundqvista dostal v kleci NY Rangers příležitost ve 36 zápasech, z nichž 21 dovedl k vítěznému konci. Ve statistikách z té doby má zaznamenaný průměr 2,21 a úspěšnost zákroků 92,6 procenta. Však za něho také Olejáři při červnovém trejdu obětovali volby ve druhém a třetím kole draftu, součástí transakce byla ještě směna výběrů v sedmém kole.
V kanadském klubu se měl 28letý gólman poprat o místo s Benem Scrivensem a Andersem Nilssonem. Jak v tomhle souboji obstál? K dnešnímu dni má odchytáno 26 utkání, přičemž od půlky prosince chyběl mezi tyčemi pouze jednou. Nilsson má sice jen o tři starty méně, ale většinu utkání už sleduje pouze z lavičky. Scrivense už před sezónou zařadil Edmonton na waiver list, poté přesunul na farmu do Bakersfieldu a před koncem roku nabídl Montrealu výměnou za Zacka Kassiana.
„Když jsem dostal příležitost zůstat tu další tři roky, nebylo o čem přemýšlet. Od prvního dne děláme pokroky a já nic jiného nepředpokládám ani v dalších třech letech. Čekám, že se z nás stane tým pro play off a případně i kandidát na titul. Chci být u toho,“ říká Talbot.
V Edmontonu čekají na postup do vyřazovacích bojů od roku 2006, kdy hráli finále s Carolinou. V tuto chvíli jsou v tabulce Západní konference znovu poslední, od hranice narýsované mezi úspěšnými a neúspěšnými celky je dělí osm bodů. Talbot věří v návrat dobrých časů, a to nejen na ledě.
„Bude to úžasné, až se budeme v příští sezóně stěhovat do nové arény,“ připomene výstavbu nové haly, která jako stánek Olejářů brzy nahradí Rexall Place. „Já hraju v posledních devíti nebo deseti zápasech nejlepší hokej své kariéry, začal jsem si hodně věřit. Na tom chci stavět. Je úžasné být součástí tohoto týmu. Jsem šťastný, že mu můžu pomoci vyhrávat.“
Talbotovu kolegovi Andersi Nilssonovi vyprší stávající smlouva také o prázdninách, ale bude chráněným volným hráčem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -