- Reklama -

Talent McDavid může bydlet u Ryana Smythe

- Reklama -

Bývalý útočník Edmontonu Ryan Smyth prohlásil, že nová hvězdička Oilers Connor McDavid by mohl při svých začátcích v National Hockey League bydlet v jeho domě a žít s jeho rodinou.
Někdejší kapitán týmu chce poslední jedničce draftu usnadnit jeho přechod z juniorů do nejprestižnější hokejové soutěže světa. Ostatně i on sám kdysi při svých začátcích také bydlel u týmového kolegy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Smyth v roce 1995 užíval pohostinnosti spoluhráče Kellyho Buchbergera a jeho manželky. „Bydlel jsem u nich asi tři nebo čtyři měsíce. Hlídal jsem jim děti a oni mě za to krmili,“ směje se při vzpomínce bývalý hráč, jenž v dresu Oilers odehrál patnáct sezón.
Ostatně starost o benjamínka není v National Hockey League nic nového. Někdejší slavný centr Pittsburghu Mario Lemieux u sebe kdysi ubytoval českého forvarda Jaromíra Jágra a mnohem později i současného kapitána Penguins Sidney Crosbyho.
„Chci, aby Oilers byli zase úspěšní a Connor toho všeho může být velkou součástí. Ale někdo by se o něj měl také postarat,“ vysvětlil Smyth.
Ten s kariérou skončil před rokem a nyní přemýšlí o návratu k milovanému sportu. „Zatím nevím, jak se zapojit. Ale rád bych si sedl s Bobem Nicholsonem (jeden z vedoucích funkcionářů Edmontonu) a třeba pro mě něco bude mít,“ dodal devětatřicetiletý Smyth.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -