- Reklama -

Talentovaný střelec Owen Tippett podepsal nováčkovskou smlouvu s Floridou

- Reklama -

Desátý hráč letošního draftu National Hockey League Owen Tippett podepsal s Floridou tříletou nováčkovskou smlouvu s ročním příjmem 925 tisíc dolarů. Opora kanadské reprezentace na loňském mistrovství světa hráčů do osmnácti let tak bude již letos na podzim usilovat o místo v základním kádru Panthers.
„Jsem nadšený, že Owen podepsal první smlouvu v NHL právě s námi,“ těší generálního manažera Floridy Dalea Tallona. „Je to rozený střelec se skvělou budoucností. Na NHL je rychlostně i fyzicky připravený, takže se těšíme, až bude v přípravném kempu bojovat o místo v našem prvním týmu,“ doplňuje.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na základě předvedených výkonů v tréninkovém kempu se pak Panteři rozhodnou, zda si talentovaného křídelníka nechají, nebo jej vrátí do juniorské soutěže Ontario Hockey League, kde strávil poslední dvě sezóny.
„Je to dobře stavěný mladík, takže po fyzické stránce bude připravený hrát v příští sezóně NHL,“ uvedl na adresu rodáka z Peterborough ředitel pro hráčský rozvoj v organizaci Panthers a bývalý vynikající obránce NHL Bryan McCabe.

„Musíme zjistit, zda je mentálně připravený na tak velkou změnu. Jestli je připravený na náročnou sezónu čítající 82 zápasů, ukáže až svou hrou. Nechceme na něj tlačit. Když předvede, že to zvládne, tak s námi zůstane,“ dodává dvaačtyřicetiletý rodák ze St. Catharines.
Osmnáctiletý Owen Tippett patřil mezi nejlepší hráče minulé sezóny OHL. Nejproduktivnější hráč týmu Mississauga Steelheads odehrál v základní části soutěže 60 utkání, ve kterých nasbíral 75 bodů za 44 branek (5. místo v OHL) a 31 přihrávek. Ve 20 zápasech play off zaznamenal 10 gólů a 9 asistencí.
„Myslím si, že všichni do toho jdou s tím, že by se chtěli dostat do týmu. Pokud budete dostatečně tvrdě pracovat, abyste toho dosáhli, tak budete mít výhodu oproti ostatním. Když to nakonec dobře dopadne, budu velmi šťastný,“ uzavírá první volba Panthers v letošním draftu NHL.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -