- Reklama -

Tallon se vrací do funkce generálního manažera Floridy

- Reklama -

Florida má nového generálního manažera. Do funkce, kterou již v minulosti zastával, se vrací Dale Tallon. Ten navíc i nadále zůstane vedoucím oddělení hokejových operací. V pondělí o tom informovaly oficiální stránky floridského celku.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Šestašedesátiletý Tallon nahradí ve funkci o šest let mladšího Toma Rowea, který nebude pokračovat ani v roli hlavního kouče. Místo toho bude působit v organizaci jako speciální poradce generálního manažera.
„Náš tým je vnitřně natolik silný a talentovaný, aby se okamžitě vrátil na správnou cestu,“ sdělil Tallon. „Letošní sezóna byla pro nás těžká, ale dostali jsme tvrdé lekce o tom, jak v NHL pravidelně vyhrávat. Pevně věřím, že s několika posilami a správným vedením můžeme v příštím ročníku opět bojovat o Stanley Cup.“


Tallon stál v čele klubu od května 2010. Za jeho vlády si Panteři připsali dva divizní tituly, které jim zajistily účast v play off. V roce 2012 vypadli hned v úvodním kole s New Jersey Devils. Stejně krátkou zkušenost s vyřazovacími boji udělali i loni, tentokrát nestačili na hokejisty New Yorku Islanders.
16. května 2016 se posunul na post vedoucího oddělení hokejových operací a manažerské křeslo přenechal svému tehdejšímu zástupci Tomu Rowemu. Ten v úvodu letošní sezóny vyhodil trenéra Gerarda Gallanta, sám se postavil na střídačku Panthers, ale lepších výsledků nedosáhl. Panteři se letos rozloučí se sezónou už po základní části.
„Jsem přesvědčený, že máme v celé organizaci potřebný talent k tomu, abychom Stanley Cup získali. Dale (Tallon) nás bude nadále vést k tomuto cíli,“ uvedl předseda a guvernér klubu Vincent Viola.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -