- Reklama -

Tampa má vítězný potenciál, poznal Šustr už před dvěma lety

- Reklama -

Když se v roce 2013 Andrej Šustr rozhodl ukončit svůj hokejový pocesivnhl-logo-150x150-3byt na univerzitě Nebraska-Omaha, ucházely se o jeho služby víc než dvě třetiny klubů NHL. Plzeňský rodák se rozhodl pro Lightning a jak ukazují tyto dny, byla to výhra pro obě strany. Vytáhlý zadák je stabilním členem týmu, který je jen pár kroků od jiného vítězství – zisku Stanleyova poháru.
„Byl jsem v pozici, že jsem si mohl vybírat. Zkoumal jsem šance na další rozvoj, ať už by to bylo v NHL nebo na farmě. Chtěl jsem jít do správného prostředí,  kde získám dobré zkušenosti se správnými lidmi. Nešlo mi ale jen o to, abych našel správnou příležitost. Chtěl jsem být součástí týmu, který má před sebou vítěznou budoucnost. Myslím, že jsem se rozhodl správně,“ usmívá se 24letý obránce.
Ještě jako studenta ho na svůj přípravný kemp mladých nadějí pozvaly Pittsburgh, NY Rangers a právě Tampa. Osobnost Stevea Yzermana v managementu klubu byla pro Šustra silným tahákem, kvalitního vedení se mu posléze dostalo také od trenéra Jona Coopera.
„V závěru jsem se rozhodoval mezi třemi týmy. Na kempech jsem dostal možnost poznat, jací lidé je řídí a jak to v klubech funguje. Lightning mi poskytli velkou příležitost, Yzerman i kouč Cooper. Jsem jim za ni vděčný,“ děkuje Šustr.

Ještě na jaře 2013 nastoupil za Blesky ke dvěma zápasům v NHL – právě pod taktovkou Jona Coopera, který krátce před Šustrovým nástupem převzal prvním tým Tampy po propuštěném Guyi Boucherovi.
„Je úžasné, jak dobře bruslí na to, jak je velký. Pokud umíte dobře bruslit, máte v téhle lize šanci na přežití. Líbí se mi, co předvádí. Má za sebou sice teprve dva tréninky s námi, ale nevypadá, že by byl vyvedený z míry,“ hodnotil tehdy čerstvý kouč Blesků svého nového svěřence.
Následně se Šustr se záložním mužstvem v Syracuse podíval až do finále Calder Cupu. V příští sezóně ještě několik utkání za Crunch odehrál, ale jeho hlavním domovem byla Tampa – i když ho trenéři využili pouze v polovině utkání základní části. V aktuálním ročníku už patří ke stálicím sestavy. A za pár dnů možná dokončí misi, v níž na nižší úrovni skončil těsně před cílem.
„Nechcete na to moc myslet, ale člověk se někdy zasní, že zvedá Stanley Cup nad hlavu,“ přizná někdejší člen české juniorské reprezentace. „Je jen na nás, abychom ze sebe v těchhle dvou týdnech vydali všechno. Uvidíme, jaký bude výsledek.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -