- Reklama -

Tampa nabídla Coburnovi smlouvu na další tři roky

- Reklama -

Jsou hráči, kteří si pár dnů před uzávěrkou přestupů nemůžou být ničím jistí, a potom jsou tací, kteří jistotu naopak získali. Do druhé skupiny se dnešním podpisem tříleté smlouvy s Tampou Bay zařadil obránce Braydon Coburn.
Třicetiletý hokejista, kterého Blesky přivedly loni z Philadelphie právě v závěru přestupního období, si podle nové dohody vydělá celkem 11,1 miliónu dolarů. Pro první dvě sezóny (a nádavkem i pro tu letošní) obsahuje smlouva úplnou no-trade klauzuli, v posledním roce částečnou.
Oproti současné mzdě souhlasil Coburn s poklesem příjmů o 800 tisíc dolarů ročně, jen aby mohl zůstat.
„Dobu, kterou jsem zde strávil, jsem si řádně užil,“ říká. „Máme velice talentovaný tým, který se stále vyvíjí, a skvělý klub. Kluci se tu starají jeden o druhého, jsme skoro jako rodina. Ještě nás čeká nějaká práce a já jako veterán vím, co je důležité, zvláště v této fázi sezóny. Soustředíme se na jediné, dostat se do play off.“
Lightning po šedesáti odehraných zápasech figurují na druhém místě tabulky Atlantické divize s pětibodovým odstupem za vedoucí Floridou. Stejný je jejich náskok před New Jersey, které se momentálně nachází na první nepostupové příčce Východní konference.
Coburn nastoupil do všech utkání a k týmovým úspěchům přispěl brankou a osmi asistencemi, především však 90 hity a 69 zablokovanými střelami.
„Braydon je skutečný profesionál, který se dokáže řádně připravit na zápasy,“ chválí svého svěřence trenér Jon Cooper. „Možná byste u hráče, který je v lize tak dlouho, čekali trochu namyšlenosti, ale v jeho případě to neplatí. Pořád hraje odvázaně jako nováček.“
V NHL působí Braydon Coburn jedenáctou sezónu, během nichž vystřídal dresy Atlanty, Philadelphie a Tampy Bay. Pokud nevynechá žádný ze zbývajících zápasů základní části, zaokrouhlí počet svých startů na 700. Dalších 98 utkání přidal v play off.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -