- Reklama -

Tampa nabídla Dominiku Mašínovi nováčkovskou smlouvu

- Reklama -

Je to teprve druhý krůček, ale každý posun kupředu je dobrý. Obránce Dominik Mašín si na své cestě do NHL může odškrtnout kolonku s nadpisem Smlouva, s Tampou Bay se dohodl na tříletém kontraktu za 2,775 miliónu dolarů.
Vydělením částky se dostaneme k nováčkovskému maximu 925 tisíc ročně, první sezóna ale přesně takhle postavená není. Až rodák z Městce Králové do slavné soutěže skutečně naskočí, bude jeho základní plat činit 667,5 tisíce dolarů. Zbytek dostane podle počtu odehraných utkání.
Nejmenovaným prvním krokem do NHL z úvodního odstavce myslíme draft, slávistický odchovanec se jím prošel v roce 2014. Než si ho Lightning vybrali ve druhém kole, mohli si o něm v předpovědích skautů přečíst: „Je to univerzální obránce s vůdčími schopnostmi. Díky své výšce si umí ohlídat vlastní pásmo, ale je hrozbou také na útočné modré čáře. Sice není fyzicky vybavený na hity, ale svoji práci v obranném pásmu si odvede. Během sezóny se prezentoval stabilními výkony.“
To ještě vyhledávači talentů hodnotili Mašínovu hru v české juniorské soutěži. Minulou sezónu už strávil v mužstvu Peterborough Petes v OHL, kde ve 48 zápasech zaznamenal 7 branek a 19 asistencí. Menší vykřičník svítí u 13 záporných bodů v tabulce pravdy, jenže podobně na tom byla většina členů týmu, jenž skončil na osmém z desíti míst Východní konference ontarijské soutěže.
Letos je situace zcela jiná, Mašín je s 9 plusovými body na čele hodnocení pobytu na ledě a Petes bojují o první příčku.
Vzhledem ke svému věku odehraje Dominik Mašín sezónu v juniorské soutěži, možná se na konci dočká alespoň povolání do AHL. Příští rok na podzim ho čeká boj o místo v prvním týmu Lightning.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -