- Reklama -

Tampa počítá zraněné, do obrany musel znovu útočník Boyle

- Reklama -

Před rokem se museli hokejisté Tampy Bay po většinu sezóny obejít bez hvězdného forvarda Stevena Stamkose a zranění se týmu rozhodně nevyhýbají ani letos. Lightning počítají ztráty především v obraně, kde jim v současnosti chybí tři klíčoví hráči a tak musí v zadních řadách vypomoci útočníci.


Vstupte do světa statistik NHL


Americký centr Brian Boyle odehrál sobotní zápas proti Detroitu v obraně, kam jej po zranění Jasona Garrisona přesunul kouč Lightning Jon Cooper. Ten v poslední době počítá v defenzívě jednu ztrátu za druhou.
Kromě Garrisona (v horní části těla) jsou zranění také Braydon Coburn (v dolní části těla) a Andrej Šustr (v horní části těla) a na marodku zamířil také obránce číslo jedna Victor Hedman (nespecifikované zranění). Boyle tak musel v pondělí proti Montrealu opět nastoupit v obraně a vedl si dobře.
„Ještě, že tohohle velkého chlapíka máme. Kdyby neměl na dresu jmenovku ‚Boyle‘, skoro bych si myslel, že je tam Hedman,“ chválí spoluhráče kapitán týmu Steven Stamkos.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Boylovo odhodlání je krásným příkladem toho, jak se hráči Tampy v letošní sezóně dokážou vypořádat s nepřízní osudu.
„Nepřízeň osudu je možná trochu přehnaný výraz. Ale kluci ukazují velkou soudržnost a to je ctí. Zůstávají semknutí spolu a zasloužili si vyhrát poslední zápasy,“ vykládá kouč Cooper.
Svoji univerzálnost předvedli Blesky i v posledním utkání proti Montrealu. Do zápasu ještě nebyl připravený nastoupit Tyler Johnson (zranění v horní části těla) a tak se do útoku mezi Ondřeje Paláta a Nikitu Kučerova postavil nováček Vladislav Namestnikov.
A výsledek? Namestnikov vstřelil dva góly, zatímco v předešlých 37 zápasech se trefil jen sedmkrát. Navíc si připsal jednu asistenci a dovedl Tampu k venkovní výhře 5:3. Bolts si tak včera na ledě Bell Centre definitivně zajistili účast v play off, dvěma asistencemi k tomu přispěli český útočník Ondřej Palát a brankář Ben Bishop.
Tyler Johnson by snad měl dnes nastoupit v Torontu, otázka visí nad Hedmanem. Minimálně týden je mimo hru Šustr, do startu play off bude mimo Coburn, a ještě déle se bude dávat dohromady Garrison.
„Další ztráty si už nemůžeme dovolit. Před play off potřebujeme všechny kluky, kteří byli předtím v sestavě. Především doufejme, že Hedman bude v pořádku,“ přeje si kanonýr Stamkos.

Foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -