- Reklama -

Tampa rozhodla pátý zápas v prodloužení, Palát se Šustrem si připsali po asistenci

- Reklama -

Z nastaveného času pátého semifinálového utkání mezi Penguins a Lightning neuběhla ještě ani minuta, když se po kombinaci hostů v útočném pásmu dostal kotouč do levého kruhu k Jasonu Garrisonovi. Po jeho nahození na bránu změnil kotouč směr o záda stínícího Tylera Johnsona – a vzápětí už na radující se spoluhráči naskákali ostatní hokejisté Blesků. Svěřenci Jona Coopera zvítězili v Pittsburghu 4:3 a od postupu do finále je dělí jediný úspěch.
Druhou asistenci u rozhodující branky si připsal Nikita Kučerov, jenž se v neděli osobně postaral o polovinu střelecké produkce Tampy Bay. Ve 35. minutě skóroval z přihrávky Vladislava Naměstnikova poté, co Andrej Šustr udržel puk v soupeřově pásmu. Tři minuty před vypršením základní hrací doby ruský forvard znovu srovnával stav po obkroužení Fleuryho svatyně, do zápisu se přitom dostalo i jméno Ondřeje Paláta.
Tenhle závěr třetiny hostům naštěstí vyšel. Předchozí dva totiž neměli nikterak povedené. Nejprve inkasovali sekundu před odchodem do šaten, když Brian Dumoulin dokončil průnik Bryana Rusta. Ve druhém dějství se po dorážce Chrise Kunitze zastavila časomíra na 39:10.
Penguins tedy měli do třetího dějství nakročeno lépe. V takové situaci byli během letošní sezóny 46krát, pokaždé z ní vytěžili vítězství. Až tentokrát, v jednom z nejdůležitějších utkání ročníku, ne.
Brankově nejbohatší třetinou včerejšího duelu byla ta prostřední. Ve 22. minutě navýšil Patric Hörnqvist vedení Tučňáků dorážkou Hagelinovy střely. Lightning odpověděli dvěma zásahy v rychlém sledu ve druhé půli. Alex Killorn ve 34. minutě rozezvučel tyč a poté rozvlnil síť střelou z pravého kruhu po Šustrově nahrávce o zadní mantinel, o Kučerovově gólu už jsme referovali.



Pittsburgh – Tampa Bay 3:4p (1:0, 2:2, 0:1 – 0:1) – stav série 2:3

Branky a asistence: 20. Dumoulin (Rust, Kunitz), 22. Hörnqvist (Hagelin, Määttä), 40. Kunitz (Malkin) – 34. Killorn (Šustr), 35. Kučerov (Naměstnikov), 57. Kučerov (Johnson, Palát), 61. Johnson (Garrison, Kučerov).
Střely na branku: Pittsburgh 8-13-12-1=34, Tampa Bay 4-9-11-1=25. Přesilovky: 0/3 – 0/3.
Brankáři: Fleury 21/25 – Vasilevskij 31/34.
Hvězdy utkání: Kučerov, Garrison (oba TBL), Kunitz (PIT).
Česká účast: – Ondřej Palát (17:22, +2, 1 střela, 0+1), Andrej Šustr (14:01, +2, 1 střela, 0+1).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -