- Reklama -

Tampa vyhrála i druhý zápas na ledě Montrealu. Domácí neporazitelnost Chicaga a Anaheimu pokračuje

- Reklama -

Hokejisté Montrealu neuspěli s Tampou Bay ani ve druhém domácím utkání druhého kola play off NHL a po debaklu 2:6 už prohrávají v sérii 0:2 na zápasy. Nedělní duel v aréně Bell Centre zcela jednoznačně rozhodla nedisciplinovanost domácích hráčů. Lightning hráli celkem osm přesilových her a čtyři z nich dokázali využít. Dvě početní výhody Bolts přetavil v branku Nikita Kučerov, vyloučení montrealských hráčů potrestali i tříbodový Valtteri Filppula (1+2) a Victor Hedman.


Bude vás zajímat:


Naprosto shodnou bilanci jako Filppula si ze zápasu odnesl také Steven Stamkos. Před včerejším utkáním čekal jinak vyhlášený kanonýr Tampy na vstřelenou branku již dlouhých devět startů, během kterých posbíral pouze tři asistence. Byla to nejdelší série Stevena Stamkose bez vstřelené branky od prosince 2008. Tehdy nedal gól dokonce jedenáct utkání. Gólmana hostů Bena Bishopa, který předvedl 27 bezchybných zákroků, překonali pouze Jeff Petry a Tom Gilbert.
Hokejisté Chicaga a Anaheimu dokázali na rozdíl od Montrealu proměnit výhodu domácího ledu ve dvě vítězství a mají tak výborně nakročeno k postupu do finále Západní konference. Blackhawks porazili Minnesotu 4:1, Ducks vyprovodili Calgary výsledkem 3:0.
Chicago navázalo na svůj páteční triumf i díky dvěma brankám Patricka Kanea. Gólem a asistencí se zviditelnil Patrick Sharp, úvodní trefu zápasu vsítil v oslabení kapitán Chicaga Jonathan Toews. Autorem čestného úspěchu Wild byl Matt Dumba Matt, jenž v úvodu závěrečné části vyhnal z trestné lavice českého zadáka Michala Rozsívala. Asistenci si připsal gólman Devan Dubnyk.
Frederik Andersen poprvé v kariéře vychytal čisté konto ve vyřazovací části NHL, když v druhém utkání semifinále Západní konference dovedl Anaheim k výhře nad Calgary. Dánský brankář zneškodnil všech 30 střel Flames a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Hosty dlouho držel ve hře skvěle chytající Karri Rämö, který tentokrát dostal přednost před Jonasem Hillerem. Finský gólman zastavil 31 puků, recept na něj našli Matt Beleskey a Hampus Lindholm. Definitivní pojistku přidal gólem do prázdné branky Nate Thompson.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -