- Reklama -

Tampu opouští zraněný Callahan

- Reklama -

Ottawa vytrejdovala gólmana Mika Condona do Tampy Bay výměnou za chřadnoucího útočníka Ryana Callahana. Součástí dohody jsou i draftové volby pro rok 2020.
Lightning si tímto obchodem zajistili místo pod platovým stropem pro podpisy chráněných volných hráčů Braydena Pointa a Adama Erneho. Senators se naopak s novou akvizicí vyhnuli pádu na platové dno.


Callahan byl v červnu diagnostikován s degenerativním onemocněním páteře, po němž mu lékaři doporučili ukončit hráčskou kariéru. Z jeho kontraktu mu zbývá jeden rok s platem 5,8 mil. dolarů a podle Joea Smithe z portálu The Athletic plánuje za rok oficiálně pověsit brusle na hřebík.
Bolts umístíli 34letého Američana před trejdem na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. V minulém ročníku naskočil do 52 duelů se ziskem 17 bodů.
O pět let mladší Condon má na svém kontě z uplynulé sezóny pouze dva zápasy. Rodákovi z Massachusetts platí současná smlouva s cap hitem 2,4 miliónů ještě jeden rok. Celkem odehrál v NHL 129 utkání, v nichž zaznamenal průměr 2,79 gólu a úspěšnost 90,5 procenta.
Vzhledem k obsazenosti brankoviště Tampy Bay lze očekávat, že bude Condon vyslán na farmu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -