- Reklama -

Tanev má první delší smlouvu, ve Vancouveru stráví dalších pět let

- Reklama -

Když loni kývl Chris Tanev Vancouveru pouze na roční smlouvu, aby klubu umožnil pružněji pracovat se soupiskou, vyslovily obě strany přesvědčení, že příště se bude jednat o dlouhodobějším kontraktu. Jejich přání došlo dnes naplnění. 25letý obránce podepsal s Kosatkami dohodu na pět sezón, během nichž si dohromady vydělá 22,25 miliónů dolarů. Stane se tak druhým nejlépe placeným členem zadních řad po Alexanderu Edlerovi.
Při počítání času stráveného na ledě je Tanev mezi Canucks třetí, každý večer odehraje v průměru 21 minut. Plní si především defenzivní úkoly, jak dokládá 153 zablokovaných střel (momentálně třináctý nejlepší výkon v lize) a skoro tři minuty prožité mezi mantinely při oslabeních, útok podpořil jen dvěma brankami a čtrnácti nahrávkami.
„Z Chrise vyrostl excelentní obránce, který je nesmírně důležitou součástí našeho mužstva. Je to hokejista, kterého chcete mít na ledě v kritických okamžicích zápasu,“ vyzdvihuje Tanevovy kvality generální manažer Jim Benning. „Jsme nadšení, že ho máme v sestavě, zvláště s ohledem na budoucnost.“
Torontského rodáka získali Canucks před pěti lety jako volného hráče poté, co ukončil působení v univerzitním týmu Rochester Institute of Technology v Atlantické skupině NCAA. Dva roky pendloval mezi farmou a prvním týmem. Nebýt zranění nohy, ve zkrácené sezóně 2012-13 už by za Vancouver odehrál kompletní program. Také v následujících dvou ročnících přišel ze zdravotních důvodů o část základní části, takže k dnešnímu dni má v NHL odehráno 216 zápasů s bilancí 10+33.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -