- Reklama -

Tatar protrhl střeleckou smůlu, Mrázek po týdnu slavil výhru

- Reklama -

Detroitský útočník Tomáš Tatar svou brankou z 58. minuty rozhodl utkání v Buffalu a zajistil tím Rudým křídlům první body po třízápasovém půstu. Slovenský reprezentant čekající na gól dlouhé tři týdny rozetnul nerozhodný stav střelou z prostoru mezi kruhy. Výhra 4:3 je zároveň prvním úspěchem Petra Mrázka od minulé soboty. Ostravský rodák podpořil snažení spoluhráčů 32 zákroky.
Red Wings v odpoledním duelu třikrát vedli, ale domácí nechtěli prodat svoji kůži lacino. Nejprve dvěma brankami srovnával Jack Eichel, v polovině třetí třetiny vyšla Šavlím přesilovka.
Detroit se posunul na třetí místo Atlantické divize, na vedoucí Montreal ztrácí jen dva body.

Buffalo – Detroit 3:4 (0:1, 2:1, 1:2)

Branky a asistence: 35. Eichel (Ristolainen), 38. Eichel (Girgensons, Gionta), 49. Reinhart – 13. Richards (Sheahan, Larkin), 28. Sheahan (Green, Tatar), 43. Zetterberg (Nyquist, Smith), 58. Tatar (Green, Dacjuk).
Střely na branku: Buffalo 11-13-11=35, Detroit 7-8-8=23. Přesilovky: 2/5 – 1/2.
Brankáři: Johnson 19/23 – Mrázek 32/35.
Hvězdy utkání: Eichel (BUF), Sheahan, Richards (oba DET).
Česká účast: – Tomáš Nosek (11:13, 0, 0 střel, 0+0), Petr Mrázek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -