- Reklama -

Tatarovo čekání na gól: šance by byly, jen je proměnit

- Reklama -

Ještě nedávno figurovali Tomáš Tatar s Gustavem Nyquistem na čele střeleckých statistik Red Wings, teď už jsou někteří spoluhráči před nimi. Nelze se divit, slovenský reprezentant skóroval naposledy před třemi týdny, jeho švédský kolega čeká na gól pět zápasů. Důvěru trenéra Jeffa Blashilla ale členové třetí útočné formace Rudých křídel neztratili.
„Asi měsíc měli období, kdy hráli velice dobře, vytvářeli si nespočet příležitostí. Ve většině zápasů byli naší nejlepší řadou,“ říká detroitský kouč o trojici vedené Rileyem Sheahanem. „V poslední době možná trochu vyschli, ale bral bych to jako součást sezónní vlny. Jednou jste dole, jednou nahoře, nedělá mi to starosti. Jen by měli hrát s trochu větším zaujetím.“
Tomáš Tatar označuje za svůj hlavní problém zakončování. „Osobně mám pocit, že se dostávám do šancí, jen z nich nedokážu skórovat. Vypadá to, že náš útok už se nemůže pochlubit takovou produktivitou. Musíme hrát lépe. Máme problémy se skórováním, takže si musíme pomoci jeden druhému.“
Rodák z Ilavy už v tomto ročníku zaznamenal 11 branek a 12 asistencí, jenže od utkání s Nashvillem z 5. prosince si do každé z hlavních statistických kategorií připsal jen po čárce. Gustav Nyquist, autor vítězné trefy z tohoto zápasu, ve stejném období dvakrát skóroval a na jeden gól nahrál. 26letého Švéda trápí nejvíc fakt, že ani nenajde odhodlání vypálit.
„Měl jsem dost příležitostí, kdy jsem prováhal správný okamžik ke střele. Prošel jsem si tím už dříve, v každé sezóně mám období, kdy se mi nedaří skórovat,“ přiznává. „Musím se s tím poprat a doufat, že dám branku, která mě zase dostane do laufu.“
Trenér Jeff Blashill si je jistý, že takový okamžik přijde. Hokejistům Red Wings by se hodil, prohráli poslední tři utkání a v tabulce Východní konference spadli na poslední postupovou příčku.
„Oba kluci jsou dost zkušení na to, aby věděli, že když budou mít dobrou přípravu, výsledky se dostaví. Není bezpodmínečně nutné dopravit puk do brány. Můžete dobře zahrát tím, že jste ve správné pozici na vytváření šancí. Oni to chápou,“ tvrdí šéf detroitské lavičky.
Jen tak mimochodem, vedoucí formace Riley Sheahan v době bezprostředně před a po Vánocích bodoval třikrát v řadě, přičemž dva jeho příspěvky měly gólovou podobu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -