- Reklama -

Tavares chce zůstat s Islanders, nová smlouva se ale rodí pomalu

- Reklama -

Centr NY Islanders John Tavares zopakoval svou touhu zůstat v New Yorku, přestože odmítl komentovat, kam dospěla jednání o nové smlouvě. Za rok mu končí šestiletý kontrakt, který podepsal v roce 2011 a zaručil mu celkových 33 miliónů dolarů. Letos v červenci tak začalo období, kdy s ním může klub jednat o prodloužení spolupráce.
„Myslím, že bude lepší udržet to všechno na interní úrovni,“ řekl útočník, jenž oslaví v září sedmadvacáté narozeniny. „Vedeme skvělou, otevřenou komunikaci. Je to určitě výborné místo pro hokej. Rozhodně jsem si užil svůj čas, kdy jsem Ostrovanem, a chci, aby to pokračovalo.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tavares byl jedničkou draftu 2009, nyní dělá mužstvu Ostrovanů kapitána. V minulé sezóně nasbíral v 77 zápasech 66 bodů (28+38). Za newyorský klub odehrál dohromady 587 utkání s bilancí 537 bodů (235+302). Nejlepší ročník měl 2014-15, kdy si zapsal 86 bodů (38+48).
„Snažím se soustředit, abych byl připravený na první den kempu. Chci to brát jako kterýkoli jiný rok,“ řekl k nejbližším plánům. „Za sebe osobně nevím, proč bych měl měnit přístup. Dál se učím, dál se snažím zlepšovat. Pořád se snažíte měnit přípravu, zjistit které věci povedly. Zkouším se dál zlepšovat, abych byl pro Islanders tím nejlepším možným hráčem.“
V příští sezóně možná dostane na křídlo nového spoluhráče. Islanders totiž získali z Edmontonu hvězdného Jordana Eberleho, za kterého v trejdu s Oilers poslali 22. června do Kanady Ryana Stromea. Eberle dokázal během dosavadní kariéry v NHL nastřílet pětkrát dvacet branek za sezónu.
„Poslouchejte, do takovéhle situace se dostanete možná dvakrát za kariéru, pokud ji máte hodně dlouhou, že máte věci plně pod kontrolou,“ řekl trenér Islanders Doug Weight. „John chce vyhrát Stanley Cup. Chce patřit do Hokejové síně slávy. Chce to dokázat jako Ostrovan. Nic si nepřeju víc, za celou organizaci, než vidět ho zvedat nad hlavu Stanley Cup s céčkem na prsou. Zasloužil by si to.“
„Nebuďte na omylu, John to tady miluje. V tomhle určitě můžu mluvit za něj,“ pokračoval trenér. „Nicméně, je to on, kdo má právo se rozhodnout a to rozhodnutí musí být inteligentní. Je to přemýšlivý chlap. Není ten typ, co by to chtěl protahovat. Udělá, co uvidí jako nejlepší. Věřím, že máme obrovskou možnost s Johnem prodloužit,“ doufá v další spolupráci s kapitánem Isles Weight.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -