- Reklama -

Taylor Hall bude od nové sezóny hrát s jiným číslem

- Reklama -

Zřejmě na nic jiného si hokejisté tolik nepotrpí jako na číslo, které nosí na zádech během utkání. V minulosti si nešlo představit Waynea Gretzkého bez devětadevadesátky nebo Maria Lemieuxe bez šestašedesátky. Oblíbená čísla chtějí hráči nosit i po přestupu do jiného týmu, jenže ne vždy je to možné.
Problém vzniká v případě, kdy už je hráčovo tradiční číslo v novém klubu obsazené nebo vyřazené z dalšího užívání. Typickým příkladem druhé možnosti je zařazení bývalého útočníka Edmontonu Taylora Halla na soupisku New Jersey.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po výměně z Oilers musel kanadský hokejista zvolit jiné číslo než svou tradiční čtyřku. Ta je totiž na počest legendárního obránce a kapitána New Jersey Scotta Stevense už navždy vyvěšena pod stropem arény Prudential Center. Hall se tedy rozhodl, že bude nosit dres Devils s číslem devět.
„Samozřejmě, že číslo čtyři je v New Jersey vyřazené z užívání. Ale i kdyby tomu tak nebylo, nejsem si jistý, že bych u čtyřky zůstal. Vybral jsem si devítku a chtěl jsem tím dát najevo, že se těším na nový začátek,“ vysvětluje Hall. „Číslo devět nosilo hodně skvělých hráčů, já chci být jedním z nich,“ dodává.


Ďáblové získali Taylora Halla 29. června 2016 výměnou za kvalitního obránce Adama Larssona. Trejd je obecně komentován tak, že si pomohli spíš Devils. Rodák z Calgary je totiž považován za jednoho z nejlepších levých křídelních útočníků v lize.
„Ve sportu se můžete nechat příliš svázat snahou dokázat lidem, že se ve vás mýlí a nakonec to skončí tím, že přestanete být hráčem, jakým jste,“ míní Hall. „Nebudu měnit svou hru, ale těším se na nový začátek a zajímavou příležitost v New Jersey.“
Devils kvalitního forvarda nutně potřebovali, loni skončili se 184 nastřílenými góly poslední v lize. S Hallem dostali hráče, který může okamžitě naskočit do sestavy a být přínosem. Dvojnásobný mistr světa (2015, 2016) odehrál v minulé sezóně všech 82 utkání, ve kterých nasbíral 65 bodů za 26 branek a 39 přihrávek.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -