- Reklama -

Taylor Hall hladoví po play off. Hischierovi chce být příští rok oporou

- Reklama -

Taylor Hall dobře ví, jaká očekávání jsou kladena na jedničku draftu. Umí si představit, čím příští rok Nico Hischier projde. Sám šel na draftu jako jednička v roce 2010. Dlouho se s tím tlakem neuměl vyrovnat. Švýcarský talent zažije v New Jersey něco podobného. A proto je Hall připravený poskytnout svému novému mladému spoluhráči veškerou podporu.
„Nemyslím, že někdo očekává, že udělá hned první sezóny 100 bodů,“ říká Hall. „Nicméně určitě chceme, aby se stal hodnotnou součástí našeho týmu, aby přispěl a měl úspěch. Je na něm, jak toho dosáhne. Jako parta mu ale poskytneme přístřeší, aby se cítil pohodlně.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tlak na jedničku draftu přitom může být letos ještě silnější, než když vstupoval do ligy o sedm let starší Kanaďan. Přijít do NHL potom, co byli jedničkami draftu Connor McDavid (2015) a Austin Matthews (2016), nebude rozhodně žádný med. Předpokládat, že další jednička dá 40 branek za sezónu, jako to dokázal Matthews, nebo získá ve druhém roce Hart Trophy, jako se to povedlo McDavidovi, je podle Halla nerealistické.
„Nikdo to nedokáže,“ říká hokejista, který si s McDavidem v jeho premiérové sezóně u Oilers zahrál. „Musíte prostě přijít a zlepšovat se rok od roku. Doufejme, že se zlepší už v průběhu první sezóny.“
Představu o kvalitách talentovaného mladíka má. „Viděl jsem pár klipů z vývojového kempu Devils a Hischier vypadal skvěle. Nemohu se dočkat, až si s ním zahraju. Neslyšel jsem nic, než dobré zprávy o tom, jaký je to hráč i jaký je chlap. Bude to pro náš tým velká posila.“

Hall se snaží sobě i New Jersey pomoci přerušit sérii několika let bez play off. Stejně bídně na tom byl s Edmontonem, který si poprvé zahrál vyřazovací část až po jeho odchodu. Rodák z Calgary je jako veterán 453 utkání v NHL stále bez jediného startu v pohárové části sezóny.
„Mnohokrát už jsem zažil dlouhé léto, ale tohle bylo snad nejdelší,“ mrzí kanadského útočníka. „Rád bych si zahrál play off, zažil tu energii, reflektory… Rád bych se svým týmem bojoval o Stanley Cup. To je všechno, o co hraju. Snad se to brzy povede.“
„Letos jsem play off nehrál. Nebyl jsem ani na mistrovství světa, neměl jsem žádnou operaci. Léto bude opravdu dlouhé, o to víc se ale těším na další sezónu,“ říká.
Devils byli po skončení sezóny poměrně aktivní. Na trhu vilných hráčů podepsali centra Briana Boylea, výměnou s Washingtonem získali také Marcuse Johanssona.
„Získali jsme dobré hráče. Tým ještě není kompletní, pořád je po čem se poohlížet, nicméně když vidíte hráče, jako je Nico, Brian Boyle a Marcus Johansson, musíte se těšit, až ty chlapy uvidíte a poznáte, co všechno umí,“ uzavírá Hall.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -