- Reklama -

Teemu Selänne jako caddy na golfovém greenu

- Reklama -

Bývalý elitní útočník NHL Teemu Selänne sice v minulém roce ukončil svou úspěšnou kariéru profesionálního hokejisty, ale jak se zdá, tak sportovní apetit legendárního „Finského bleska“ rozhodně neopustil. Hokejový důchod si zpestřuje svým oblíbeným golfem.
Čtyřiačtyřicetiletý odchovanec Jokeritu Helsinky a vítěz Stanley Cupu (2006-2007, Anaheim Ducks) se v týdnu také předvedl na golfovém greenu v netradiční roli caddyho. Finská hvězda nosila hole a také radila svému krajanovi Mikko Ilonenovi v předehře turnaje Masters v americké Augustě.

Vítěz pěti golfových turnajů Ilonen na adresu Selänneho dodává: „Teemu má zcela oprávněný status sportovní hvězdy, ale je stále dostatečně pokorný a empatický týmový hráč. Bez těchto charakterových vlastností by nemohl v golfu zastávat důležitou, ale trochu sekundární roli caddyho. Hokej má v jeho osobě skvělého velvyslance, který tomuto sportu dělá tu nejlepší reklamu.“
Selänneho golfové výkony mohli fanoušci sledovat také na vtipném videu z léta roku 2013, kde hráč originálním způsobem oznamuje svůj návrat do Anaheimu na ještě jednu sezónu.
Poklidnou atmosféru videa zachycujícího sérii jeho nevydařených odpalů ukončí naštvané gesto, kdy Selänne znechuceně hodí do vody bag s holemi a vzápětí si uvědomí, že s taškou vyhodil i mobilní telefon. Nezbývá mu než skočit do nádrže a po následném vylovení mobilu zavolá šéfovi Ducks a oznamuje mu, že se přece jen raději vrací k hokeji.

Talentovaný útočník se skvělou technikou bruslení a držitel ocenění Bill Masterton Memorial Trophy (2005-2006), každoročně udělované hráči s příkladnými vlastnostmi jako je vytrvalost, sportovní duch a oddanost hokeji, je po Jaromíru Jágrovi nejproduktivnějším evropským hokejistou v historii NHL.
Za svou kariéru nasbíral v základní části zámořské soutěže 1457 bodů (15. místo celkově) a díky 684 brankám mu v tabulce střelců patří jedenáctá příčka. Teemu Selänne se ve finském reprezentačním dresu také šestkrát zúčastnil olympijských her, ze kterých přivezl čtyři medaile (1x stříbro r. 2006 a 3x bronz z let 1998, 2010 a 2014).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -