- Reklama -

Tenet – film se stopovým množstvím NHL

- Reklama -

Letos přijde do kin další film od Christophera Nolana Tenet. V hlavních rolích se představí John David Washington, syn slavného herce Denzela Washingtona nebo třeba Robert Pattinson. Svého zástupce v něm ale bude mít i NHL a to v podobě někdejšího hráče Seana Averyho.
Avery se už dříve objevil ve filmech Patriot’s Day, kde hrál policistu nebo ve filmu o Maurici Richardovi, kde hrál někdejšího hokejistu Boba Dilla z New Yorku Rangers. Svoji hokejovou kariéru ukončil před osmi lety a od té doby se vrhnul na novou.
Loňský rok strávil na natáčení připravovaného filmu Tenet. „Točili jsme v Beaconu v New Yorku. Hlavní roli má John David Washington, a to je jeden z nejpracovitějších lidí, které jsem kdy potkal. Odehrál i jednu sezonu v NFL, hladce zvládl přechod z profesionálního sportu do normálního života,“ popsal svého kolegu Avery.



Natáčení s Nolanem
O svých zkušenostech z natáčení a svém současném životě mluvil v podcastu Spittin‘ Chiclets. Řeč přišla i na slavného režiséra Christophera Nolana, jenž natočil trilogii Temný Rytíř nebo snímek Počátek. „Chris je neskutečný člověk. Vše bere velmi zodpovědně. Studio mu na film dá 600 milionů dolarů a on rozhodně nemarní čas. Zvlášť, když uvážíte, že jedna vteřina IMAX filmu stojí několik desítek tisíc dolarů. Ten svět mě pohltil. Když jsem zrovna nemusel být na place, stejně jsem se tam pohyboval a nasával atmosféru,“ uvedl 39letý Kanaďan.
Slavného scénáristu a režiséra přirovnal k výbornému kapitánovi, jenž vede své kolegy osobním příkladem. „Nolan je neskutečný. Je první na place, dávno předtím, než vyjde slunce. Celý den na nohou, vede lidi příkladem. Viděl jsem ho si vzít tak možná čtyři přestávky na záchod za těch 22 natáčecích dní. Nakazí vás svojí morálkou.“
Pamatuje si repliky?
Do nového povolání se vhrnul po hlavě. Jako vyhlášený puntičkář se snažil zjistit co nejvíce. „Musel jsem být asi otravný, ale chodil jsem po place a ptal se všech lidí, které jsem potkal na různé věci spojené s filmem. Byl jsem dvacet let hokejistou, jak jinak bych se teď měl naučit všechny tyhle věci?“ položil řečnickou otázku Avery.
Co je na novém povolání pro někdejšího hráče L. A. nebo Rangers nejtěžší? „Po dvacet let jsem přišel z tréninku domů v jednu nebo ve dvě odpoledne, snědl jídlo a šel si lehnout na dvě hodiny. Teď, když natáčíte film, tak vás vyzvednou o půl páté ráno a domů se dostanete nejdřív o půl osmé večer. Pracujete 15 hodin denně, na nějakého šlofíčka zapomeňte.“
Svoje myšlenky dále rozvinul: „Hokej je skvělé povolání. Pracujete čtyři hodiny denně a jdete se vyspat. Záleží vám jenom na tom, ať zůstanete ve formě.“
Velký problém prý dělá Averymu i zapamatovat si své repliky. „Když jsem začínal v téhle branži, tak jsem si uvědomil, že když slyším v rádiu písničku, kterou znám už dvacet let, nikdy neznám slova. Všechny své věty si musím přečíst aspoň dvěstěkrát, pak aspoň si je říct nahlas znovu aspoň dvěstěkrát. Procvičuji je prakticky s každou osobou z mého okolí,“ sdělil se smíchem Avery.
Dalšími hvězdami filmu Tenet budou někdejší věrný Batmanův sluha Alfred Michael Caine nebo upír ze ságy Twilight Robert Pattinson. V kinech jej budete moci vidět od června letošního roku.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -