- Reklama -

Tentokrát bez Elliotta. Jake Allen se těší v St. Louis na místo jedničky

- Reklama -

Z technického hlediska nebude pro brankáře St. Louis Jakea Allena tohle léto jiné než ta předešlá. Jako obvykle bude pracovat s Davidem Alexandrem, brankářským trenérem Syracuse v AHL, který byl Allenovým mentorem po většinu dosavadní kariéry.
Trochu jiné ale tohle léto přeci jenom bude. Potom, co se dvě sezóny spravedlivě dělil o místo v brankovišti s Brianem Elliottem, stane se z Allena pro příští ročník jasná jednička. Jeho parťák byl totiž před pár dny vyměněn do Calgary.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Cítím, že jsem připravený,“ slibuje Allen. „Cítím, že od těch dvaceti let, kdy jsem se stal profesionálem, se každý rok zlepšuji. Každý rok je to opravdu lepší a lepší. Cítím, že to bude obrovská příležitost ukázat, co umím. Moc se na to těším!“
Ztrátu konkurenta v brankovišti je fajn věc, ztráta kamaráda ale mrzí. „Je to bohužel součást našeho byznysu. Je smutné vidět někoho odcházet. Nemohl jsem si přát lepší osobnost a lepšího partnera pro těch několik prvních let mé kariéry. Je to skvělý brankář,“ rozloučil se s Elliottem, s nímž se v sezóně může ve vzájemném utkání s Calgary poprvé setkat už 22. října.
Allen loni dosáhl 26 výher, 15 porážek a tři proher v prodloužení. Procento úspěšnosti zákroků měl 92, vychytal také šest shutoutů. Dvakrát ale chyběl kvůli zranění ve spodní polovině těla. Play off tak musel začít Brian Elliott, kde také odchytal většinu utkání. Allen stihnul v pohárové části pět duelů.
„Proto chytáte, chcete být jedničkou,“ řekl pětadvacetiletý Kanaďan. „Chcete být tím chlapem, co třeba jednu noc prohraje 0:10, ale stejně dostane šanci další zápas, protože vám věří. Tehdy hraju svůj nejlepší hokej. Nejlepší jsem, když cítím, že jsem jednička.“
„Těším se na tu výzvu,“ pokračoval Allen. „Nebude to snadné. Na cestě pořád budou výmoly. Nicméně cítím, že co jsem se během kariéry naučil, nejen v NHL, ale od chvíle, kdy jsem navlékl betony, se teď začíná vyplácet. Doufejme, že budu mít dobré léto a přijdu do tréninkového kempu pozitivně naladěn.“
Generální manažer Blues Doug Armstrong současně dodal, že klub začal s Allenem jednat o nové smlouvě, ta stávající mu totiž po této sezóně skončí. Během posledního dvouletého kontraktu si vydělal v průměru 2,35 miliónu ročně, v příštích letech si určitě polepší.
„Je to gólman naší současnosti i budoucnosti,“ věří Allenovi Armstrong.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -