- Reklama -

Těžká rána pro národní tým. Přišel o jednu ze svých opor

- Reklama -

Tuhle zprávu nechtěl slyšet nikdo. Zranění plzeňského útočníka Milana Gulaše, nejproduktivnějšího hráče české extraligy, je natolik závažné, že jej do olympijského turnaje nepustí. Hlavní trenér národního týmu Josef Jandač jako náhradu už včera povolal Martina Růžičku z Třince.
Gulaš si v nedělní generálce proti Finsku poranil koleno. „Lékařské vyšetření prokázalo, že na olympijském turnaji nemůže startovat,“ řekl v pondělí mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.


„Hrozně mě to mrzí,“ řekl zdrcený Gulaš českým novinářům. „Proč já jsem takový smolař,“ ptal se se slzami v očích.
Dvaatřicetiletý ostrostřelec přišel kvůli zranění už o několikátou velkou akci. Z různých důvodů například pětkrát přišel o možnost startovat na mistrovství světa.


Gulašův náhradník Růžička si za reprezentaci zahrál naposledy v prosinci na Channel One Cupu, kde se blýskl hattrickem proti Finsku (3:2 v prodloužení).
Češi vstoupí do olympijského turnaje čtvrtečním zápasem s Jižní Koreou. Ve skupině se ještě utkají s Kanadou a Švýcarskem.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -