- Reklama -

Těžká rána pro NHL. V USA podlehla La Lize i Premier League

- Reklama -

Největší ligový zápas Evropy vyhráli fotbalisté Barcelony, když v nedělním El Clásiku porazili Real Madrid 2:1. Jedno cenné vítězství si ale připsaly oba týmy společně. Utkání mezi dvěma španělskými celky sledovaly v USA přes dva milióny televizních diváků! Velkou část z tohoto počtu si uzmula španělsko-jazyčná odnož stanice beIN, na níž si fotbalovou bitvu naladilo 1.3 mil. fanoušků.
Příznivci hokeje jako by ten den ve Státech ani nebyli. Šlágr NHL mezi celky Ducks a Rangers si vysloužil pětkrát menší pozornost (viz tabulka na konci článku).


S NHLnews víte víc! Sledujte nás také na Facebooku a Twitteru.


Slavná hokejová soutěž musela ve večerním čase konkurovat zápasům play-off basketbalového univerzitního turnaje, jenž v těchto dnech běžně atakuje čtyřmiliónové hranice sledovanosti. Tomuto problému se evropský fotbal díky časovému posunu vyhnul. Avšak i s přihlédnutím k této skutečnosti vyšel pomyslný víkendový souboj s kopanou pro NHL více než tristně.
Kromě španělské ligy ji na televizních obrazovkách porazily i anglická Premier League a mexická Liga MX.
Za vzrůstající oblibou kopané v USA stojí především stále sílící hispánská komunita. NHL se na tento trend nedívá ráda, jelikož je její divácká obec tvořena více než z 90 % bělochy a s oslovováním Hispánců zatím nezaznamenala žádný pokrok. Podobně negativní dopad imigrace lze pozorovat i v případě MLB, jejíž fanouškovské jádro je taktéž tvořeno v drtivé převaze bílým obyvatelstvem.
Televizní souboj kopané a NHL v USA během neděle 22.3. 2015:

sportovní liga zápasTV stanicepočet diváků v tis.
La Liga Barcelona - Real MadridbeIN2120
Premier LeagueManU - LiverpoolNBCSN950
Liga MX Univision Deportes532
NHLAnaheim/NYRNBCSN386
MLSDC United/NYRBESPN250

Titulní foto: Jerry Meaden

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -