- Reklama -

The end. Jedna z ikon Blackhawks pověsí brusle na hřebík

- Reklama -

Útočník Chicaga Patrick Sharp definitivně potvrdil, že po této sezóně ukončí aktivní hráčskou kariéru. Zprávu jako první zveřejnil novinář Chris Kuc.


Svůj poslední zápas na ledě Jestřábů si tak šestatřicetiletý Kanaďan odbyl v pátek, kdy Chicago hostilo St. Louis (1:4). Kariéru pak zakončí symbolicky v sobotu ve Winnipegu, kde se narodil.
Sharp byl draftovaný v roce 2001, kdy si ho ve třetím kole z 95. místa vybrali Flyers. V sezóně 2005/2006 přestoupil do Chicaga, jehož dres vyjma krátké přestávky v Dallasu (2015 – 2017) oblékal až do tohoto ročníku.
Olympijský vítěz z roku 2014 strávil v NHL 16 let, během nichž se mohl radovat ze tří Stanley Cupů. Celkem má za sebou 938 zápasů, ve kterých zaznamenal 287 gólů a 333 asistencí. V play-off odehrál 142 utkání se ziskem 47 branek a 40 asistencí.
Sharp se během působení u Blackhawks často nacházel ve stínu Kanea, Toewse, Keitha či Seabrooka, jeho význam pro tým byl ale zásadní a jeden z nejslavnější klubů NHL přichází o svou velkou ikonu.
„Chicago je můj domov,“ svěřil se Sharp po pátečním duelu a dodal, že v illinoiské metropoli plánuje i nadále žít.
Titulní foto: Matt Boulton

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -