- Reklama -

Thomas Vanek je údajně zapleten do sázkařské aféry

- Reklama -

Thomas Vanek, rakouský útočník s českými kořeny, jenž v současné době obléká dres Minnesoty Wild, se měl podle informací amerického deníku Rochester Democrat and Chronicle údajně podílet na praní špinavých peněz a dalších nelegálních aktivitách spojených s černými sázkami.
Vanek měl v době jeho působení u New York Islanders podepsat Marku Ruffovi šek na částku 230 000 dolarů jako splátku za dluhy z hazardu. Obviněného Ruffa ve čtvrtek potrestal federální soud devíti lety vězení, když byl shledán vinným z praní špinavých peněz a účasti na nelegálních sázkách.
Ruff se přiznal k podílu na provozu sázkové organizace, ve které figuroval také jeho bratr Joseph a další společník Paul Borelli. Oba v současné době čekají na soud, ale kauza se zřejmě protáhne, protože Mark Ruff odmítl proti svým společníkům svědčit.
Nicméně Vanekova role v sázkařské aféře není zcela jasná, i když hráči přitěžuje fakt, že se jeho jméno objevuje v záznamech rochesterské organizace, která tajné sázky vypisovala. Navíc k Rochesteru měl Vanek v minulosti vazby – v sezóně 2004-05 hrál v týmu Rochester Americans, což je farma Buffala Sabres, kde forvard až do přestupu k NY Islanders (r. 2013) působil dlouhých devět sezón.
Právník James Wolford ani státní žalobce Robert Marangola zatím nechtějí sdělit, zda platba 230 000 dolarů skutečně přišla od Vaneka. Více světla do Vanekova případu by snad měla přinést jeho výpověď před velkou porotou.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -