- Reklama -

Thornton bude do play off určitě v pořádku. S krytem na obličej trénuje už i Couture

- Reklama -

Joe Thornton si ve středu poprvé od nedělního zranění kolena zabruslil a zatrénoval. Po dvou vynechaných zápasech se cítí lépe a slibuje, že do začátku play off bude určitě v pořádku. „Nepochybně,“ vzkázal přesvědčivě vousáč ze San Jose.
Žralokům zbývá do konce základní části odehrát jediné utkání. Thornton se zranil na konci první třetiny nedělního duelu San Jose a Vancouveru, kde Sharks vyhráli 3:1. Zranění si přivodil po srážce s Michaelem Chaputem u mantinelu. Útočník San Jose měl problém se postavit na nohy a odjet na střídačku. Nakonec se na ní dostal bez cizí pomoci ještě během nepřerušené hry.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byl jsem hlavně nervózní, nechtěl jsem na to moc tlačit. To je celé,“ řekl Thornton. „Nevěděl jsem přesně, co s tím je. Další den jsem se probudil a nebyl tam žádný otok, nic, jen modřina.“
V pondělí podstoupil sedmatřicetiletý veterán magnetickou rezonanci a ta nic závažného neukázala. „Magnetická rezonance byla v pořádku, což je dobrá zpráva,“ řekl útočník.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Ve středu se tedy vrátil na led. Vyhýbal se ještě prudkým startům a brzdám, bylo to jen dvacet minut lehkého bruslení plus nějaká střelba na brankáře Aarona Della.
„Hojím se rychle,“ uklidnil fanoušky Thornton. „Jen pár dnů, to je všechno, co potřebuji. Možná, že už zítra bych mohl hrát,“ řekl s výhledem na čtvrteční duel San Jose s Edmontonem, kde se ale nakonec neobjevil.
„Jsem optimista, nikdy mě nenapadlo, že by to mělo být vážné. Trenéři měli stejný názor. Řekli mi, že tomu dáme pár dnů. Dneska už jsem se cítil dobře. Bylo to příjemné bruslení. Uvidíme, jak to bude vypadat v příštích dnech.“
Dobrá zpráva pro Sharks před play off je, že také Logan Couture se zřejmě brzo vrátí do hry. Útočník San jose byl zasažený pukem do úst v utkání s Nashvillem 25. března. Od té doby si užil s doktory svoje. Zatím trénuje se speciálním krytem, který mu chrání postiženou oblast.
„Mockrát jsem musel navštívit zubaře,“ řekl k potížím posledních dnů. „Chci se vrátit tak brzo, jak jen to půjde. Zatím nevím, kdy přesně to bude,“ dodal útočník Sharks.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -